iPhone 14 uten SIM-kort?

Kan forsvinne på neste iPhone

Nå skal ryktene ha det til at høstens iPhone-modeller kommer uten støtte for fysiske SIM-kort.

FORSVINNER? Nå har flere mobiloperatører angivelig fått beskjed av Apple om å forberede seg på en SIM-kortløs fremtid. Foto: Pål Joakim Pollen
FORSVINNER? Nå har flere mobiloperatører angivelig fått beskjed av Apple om å forberede seg på en SIM-kortløs fremtid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

eSIM har vært med oss en stund allerede, men har til nå vært mest brukt på smartklokker. Her til lands var OneCall først ute med å tilby eSIM til en smartklokke fra Samsung.

De har da et ikke-fysisk SIM-kort som aktiveres via mobiltelefonen og gjør at du kan være tilkoblet mobilnettet fra smartklokka, uavhengig av mobilen, og ringe, sende meldinger, bruke kartnavigasjon, strømme fra Spotify eller hva det måtte være.

Men eSIM har lenge også vært støttet i en rekke telefoner. Apple har støttet det siden iPhone Xs-modellene og Google fra Pixel 2, blant annet - telefoner som ble lansert henholdsvis i 2018 og 2017.

Uten SIM-skuff?

Nå ryktes det om at høstens nye iPhone-modeller kan komme uten støtte for fysiske SIM-kort i det hele tatt. Ifølge Macrumours skal amerikanske mobiloperatører angivelig ha mottatt et skriv fra Apple om å forberede seg på en SIM-kortløs fremtid allerede fra høsten 2022, altså i forbindelse med lanseringen av iPhone 14-modellene.

Samtidig skriver nettstedet at ikke alle land har fått støtte for eSIM ennå, og at Apples telefoner nok derfor vil lages i to utgaver - med og uten støtte for fysiske SIM-kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.