HTC U Ultra og U Play

Kan HTC slå tilbake med U?

Toppmodellen får to skjermer og generelt meget gode spesifikasjoner.

EKSTRA SKJERM: Over hovedskjermen sitter en liten skjerm som brukes til varsler. Både for- og bakside er dekket av glass. Foto: HTC
EKSTRA SKJERM: Over hovedskjermen sitter en liten skjerm som brukes til varsler. Både for- og bakside er dekket av glass. Foto: HTC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en del år siden HTC lå helt i førersetet når de lanserte nye smartmobiler. Vi husker godt den første mobilen i Desire-serien for sju år tilbake - markedets beste mobil, sa vi den gangen, og kronet den med terningkast 6. På det tidspunktet var HTC-mobilene blant de mest solgte på markedet.

Nå håper selskapet at de nok en gang skal havne på topplistene, denne gangen med HTC Ultra U og U Play.

Spesielt førstnevnte ser i hvert fall spennende ut, med generelt gode spesifikasjoner og noen ess i ermet.

For det første har den fått en spesiell og fin, avrundet overflate i glass, både på front og bakside. Det gir et eksklusivt preg, og Ultra U er første mobil fra HTC som har denne glassoverflaten.

Ekstra skjerm

Ultra U er videre utstyrt med en stor 5,7 tommer skjerm med høy oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler, men det mest spennende er kanskje skjerm nummer to. Like over hovedskjermen sitter nemlig en liten 2 tommer skjerm med oppløsning på 160 x 1.040 piksler. Denne brukes primært til varsler. Tidligere har vi sett noe lignende på LG V10.

FLERE FARGER: Mobilen kommer i flere farger, deriblant blå. Her ser du tydelig den ekstra skjermen til høyre. Foto: HTC
FLERE FARGER: Mobilen kommer i flere farger, deriblant blå. Her ser du tydelig den ekstra skjermen til høyre. Foto: HTC Vis mer

Videre er hovedkameraet utstyrt med et lyssterkt objektiv (f/1,8), som tar bilder med en oppløsning på 12 megapiksler. Ifølge produsenten skal U Ultra ha klassens beste kamera, som akkompagneres av blant annet optisk bildestabilisator og laserassistert autofokus. Fotografering i RAW-format støttes også.

På lydsiden støtter mobilen blant annet avspilling av Hi-Res Audio+-materiale. Du kan også gjøre lydopptak i surround, ved hjelp av fire retningsuavhengige mikrofoner. Disse brukes også til stemmegjenkjenning og stemmestyring av funksjoner og søk.

På innsiden sitter en Qualcomm Snapdragon 821-prosessor, 4 GB RAM og enten 64 eller 128 GB lagringsplass. Operativsystemet er Android 7.0. Oppå dette har HTC sitt eget Sense-system, som også skal være fornyet og forbedret på de nye U-mobilene.

Kommer

HTC Ultra er ventet på markedet en gang i løpet av første kvartal i år, og veiledende pris er satt til 7.290 norske kroner, momsen inkludert. Den litt enklere og mindre U Play skal koste 4.590. Dinside har bedt om et testeksemplar av U Ultra, og kommer tilbake til våre inntrykk i en egen artikkel senere.

Les også:
Ti år med iPhone
Lover inntil 42 dager standby!


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer