OnePlus 8 Pro

Kan «se» gjennom plast

Vi omtalte kamerafunksjonen som «en gimmik», men jaggu har den noe for seg!

Visste du at du kan gjøre dette med kameraet? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi var ikke helt overbevist over kameraet til OnePlus 8 Pro da vi forrige måned testa det nye flaggskipet. Blant annet stusset vi over introduksjonen av en fargefiltersensor i trippelkameraoppsettet, men nå viser det seg at sensoren har en ganske fiffig funksjon.

Med fargefiltersensoren kan du legge på filtre som svart-hvitt, levende og matte farger på bildene du tar, i tillegg til fotokrom som er litt ekstra spesiell.

Som flere nettsteder har rapportert, kan denne kamerasensoren faktisk «se» gjennom ulike produkter. Har du en OnePlus 8 Pro kan du prøve det selv.

Dette minner oss egentlig litt om de gamle spesialutgavene av Nintendo 64-kontrollen som var gjennomsiktige. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Dette minner oss egentlig litt om de gamle spesialutgavene av Nintendo 64-kontrollen som var gjennomsiktige. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Åpne kameraappen og aktiver fargefilter – ikonet med tre sirkler i en klynge. Sveip deretter til siden for å velge Fotokrom. Slå deg løs med å peke kameraet mot ulike elektronikkprodukter du har liggende.

Det er selvsagt ikke all plast som fungerer, men i hovedsak ser det ut til å gjelde produkter med innebygde IR-sendere. Vi har lyktes med Apple TV, men også overvåkingskameraer. I tillegg ser vi ytterligere eksempler fra nettsiden XDA som viser hvordan det fungerer på et VR-hodesett og tilhørende kontrollere.

Trolig relatert til IR

Vi har spurt OnePlus hvordan dette fungerer:

«Inspirert av unike fargetoner som brukes av profesjonelle fotografer, bruker OnePlus en filterlinse på det fjerde kamera som prosesserer lys på en annen måte for å skape et surrealistisk bilde med en unik fargetone. Filteret forvandler lyset som sendes gjennom til et uvanlig og unikt spekter som sensoren fanger opp. Dataene som fanges opp blir deretter prosessert til å genere bilder som fremstår ganske surrealistiske», svarer selskapet, men forklarer dessverre ikke nærmere i detalj om hvordan kameraet kan se gjennom plasten.

Kan «se» gjennom plast

XDA, derimot, skriver at det trolig er snakk om at kamerasensoren ikke filtrerer IR-lys siden det ikke har et avskjæringsfilter for IR, som fører til at det kan se gjennom plasten.

The Verge har en liknende forklaring og at det er snakk om telefonens infrarøde sensorer som fanger opp en type stråling som er usynlig for menneskers øyne.

YouTuberen Unbox Therapy har lagt ut en video der han også demonstrerer at fargesensoren kan se gjennom klær, noe vi ikke har lyktes med å gjenskape. Fra et personvernståsted er ikke dette helt heldig, så en skal ikke se bort fra at OnePlus må justere sensoren litt. Avhengig av alvorlighetsgrad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer