Kritisk Apple-oppdatering:

Kan ta full kontroll

Både iPhone, iPad og Mac bør oppdateres pronto.

TETTER KRITISK HULL: Apples siste sikkerhetsoppdatering bør installeres så fort som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen
TETTER KRITISK HULL: Apples siste sikkerhetsoppdatering bør installeres så fort som mulig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nå bør alle oppdatere både iPhone, iPad og Mac.

Apple har nemlig sendt ut en sikkerhetsoppdatering til sine enheter som tetter to viktige sikkerhetshull på disse enhetene, der både apper og innhold på nettsider kan kjøre vilkårlig kode med kjerneprivilegier. Altså der angripere kan få administratortilgang og dermed full kontroll over enheten.

Og ikke bare det: I sin beskrivelse av oppdateringen (iOS, iPadOS, macOS) skriver Apple at de er klar over en rapport om at dette sikkerhetshullet kan ha blitt aktivt utnyttet.

En anonym forsker krediteres funnet på Apples nettsider.

Last ned nå

Slike sikkerhetshull er såpass viktige å tette at du bør laste ned oppdateringen så fort du kan.

På iPhone og iPad er sikkerhetshullet tettet i versjon 15.6.1 av iOS/iPadOS, mens du må oppdatere macOS Monterey til versjon 12.5.1 for å få sikkerhetsoppdateringen.

På iPhone og iPad finner du oppdateringen ved å gå til innstillinger, generelt, oppdatering. Oppdateringen er tilgjengelig for iPhone 6s og nyere.

På macOS kan du trykke på eplet øverst i venstre hjørne, velge systemvalg og deretter programvareoppdatering (se bildet over).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.