Garmin

Kan være rammet av løsepengevirus

Garmins Connect-app har vært nede siden forrige uke.

CONNECT: Garmin-brukerne har opplevd synkroniseringsproblemer den seneste tiden. Ifølge rapportene dreier det seg om et løsepengevirus, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
CONNECT: Garmin-brukerne har opplevd synkroniseringsproblemer den seneste tiden. Ifølge rapportene dreier det seg om et løsepengevirus, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 28. juli: Mandag denne uka bekrefter Garmin at de ble rammet av et hackerangrep, etter at flere av selskapets tjenester har vært nede siden midten av forrige uke.

Garmin går ikke i detalj om på hva slags angrep de ble rammet av, men skriver at funksjonaliteten til selskapets produkter ikke ble berørt, men det var ikke mulig å koble til nettjenester i perioden.

På selskapets støttesider, som nå er oppe igjen, står det er Connect merket med «begrenset», men selskapet forventer å være tilbake til normal drift i løpet av de kommende dagene.

Var nede

– Vi har ingen indikasjoner på at noen har fått tilgang til eller stjålet kundedata, som betalingsinformasjon fra Garmin Pay, heter det i en pressemelding fra klokkeprodusenten.

Sportsklokkeprodusenten Garmin har opplevd store problemer med sine tjenester de seneste dagene. Onsdag kveld forrige uke kom de første rapportene om at Garmin Connect-appen var nede og ennå er det brukere som opplever problemer med å synkronisere klokka si mot appen.

På sine nettsider opplyser selskapet at de for øyeblikket opplever nedetid som rammer selskapets tjenester og deriblant Garmin Connect.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.