Garmin

Kan være rammet av løsepengevirus

Garmins Connect-app har vært nede siden forrige uke.

CONNECT: Garmin-brukerne har opplevd synkroniseringsproblemer den seneste tiden. Ifølge rapportene dreier det seg om et løsepengevirus, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
CONNECT: Garmin-brukerne har opplevd synkroniseringsproblemer den seneste tiden. Ifølge rapportene dreier det seg om et løsepengevirus, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 28. juli: Mandag denne uka bekrefter Garmin at de ble rammet av et hackerangrep, etter at flere av selskapets tjenester har vært nede siden midten av forrige uke.

Garmin går ikke i detalj om på hva slags angrep de ble rammet av, men skriver at funksjonaliteten til selskapets produkter ikke ble berørt, men det var ikke mulig å koble til nettjenester i perioden.

På selskapets støttesider, som nå er oppe igjen, står det er Connect merket med «begrenset», men selskapet forventer å være tilbake til normal drift i løpet av de kommende dagene.

Var nede

– Vi har ingen indikasjoner på at noen har fått tilgang til eller stjålet kundedata, som betalingsinformasjon fra Garmin Pay, heter det i en pressemelding fra klokkeprodusenten.

Sportsklokkeprodusenten Garmin har opplevd store problemer med sine tjenester de seneste dagene. Onsdag kveld forrige uke kom de første rapportene om at Garmin Connect-appen var nede og ennå er det brukere som opplever problemer med å synkronisere klokka si mot appen.

På sine nettsider opplyser selskapet at de for øyeblikket opplever nedetid som rammer selskapets tjenester og deriblant Garmin Connect.

«Som følge av nedetiden er det enkelte funksjoner og tjenester på disse plattformene som er utilgjengelig for brukerne. I tillegg er kundestøtten på telefon berørt av nedetiden og vi kan derfor ikke motta anrop, e-poster eller svarer på chat», skriver selskapet.

Slik har Garmin Connect-appen vært siden forrige uke.
Slik har Garmin Connect-appen vært siden forrige uke. Vis mer

Selv om du ikke får synkronisert trening- og aktivitetsdataene dine nå, forsvinner de ikke, men holdes lagret på Garmin-klokka til tjenestene er oppe og går igjen.

– Rammet av løsepengevirus

Garmin opplyser ikke hva som er årsaken til nedetiden, men ifølge kilder nettstedet ZDnet har vært i kontakt med, er selskapet rammet av et løsepengevirusangrep.

Kildene opplyser at det er snakk om løsepengeviruset WastedLocker som hackergruppen Evil Corp står bak. Ifølge opplysningene krypterer WastedLocker dataene, men det er fortsatt mulig å gjenopprette dataene fra sikkerhetskopiene uten å betale løsepengene.

Ifølge rapportene ønsker angriperne 10 millioner dollar, drøyt 90 millioner kroner, i løsepenger for å gi over tilgangen.

Garmin har ikke ønsket å kommentere påstandene om at det er snakk om et løsepengevirusangrep, skriver ZDnet.

På vei opp igjen

I helgen skrev Garmin på Twitter at de har ingen indikasjoner på at nedetiden har rammet brukernes data, som inkluderer aktivitet, betalingsinformasjon eller annen personlig informasjon.

Mens The Verge skriver mandag at Garmins tjenester er på vei opp igjen og det er flere brukere som melder på Twitter at data dukker opp i Connect-appen, men samtidig meldes det stadig om vedlikehold og Garmins statusside er i skrivende stund fortsatt utilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer