Flyalarm

- Kan være skremmende

Ber barnehager og skoler om å være forberedt.

TEST PÅ GANG: Det vil ule i mobiltelefoner i det ganske land neste onsdag. Foto: DSB
TEST PÅ GANG: Det vil ule i mobiltelefoner i det ganske land neste onsdag. Foto: DSB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ganger i året - andre onsdag i januar og andre onsdag i juni - testes sivilforsvarets varslingsanlegg, populært kalt flyalarmen.

Neste gang dette skjer er onsdag 14. juni, og da sendes det også ut varsel på mobil, noe som vil få den til å ule.

Nå ber Utdanningsdirektoratet hjelp fra skoler og barnehager om å få ut informasjon om dette, da varslingsprøven kan være skremmende for den yngre garde.

Nødvarsel på mobil testes til hele befolkningen både for å gjøre befolkningen kjent med hvordan det oppleves å få et Nødvarsel og for å sikre at systemet fungerer som det skal.

- Derfor er det viktig at barnehagen og skolen forbereder barn og elever på at Nødvarselet kommer og hvorfor, skriver direktoratet på sine nettsider.

Testen utløses mellom kl. 11:55 og 12:10 den 14. juni 2023 og går ut til alle kompatible enheter i Norge som har dekning på 4G/5G. Telefonen vil vibrere og spille av en høy sireneliknende lyd. (Noen nettbrett og smartklokker kan også vise Nødvarsel).

For å ikke motta testen, må mobilen settes i flymodus eller skrus helt av. Om den står på lydløs, vil den overprøve denne, opplyser direktoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer