Huaweis midlertidige lisens med USA har gått ut

Kan være slutt på Android-oppdateringer

Mer dårlig nytt for Huawei-eiere.

KAN MISTE OPPDATERINGER: Frem til nå har P30 Pro-eiere mottatt oppdateringer til sine mobiler. Snart kan det være slutt. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN MISTE OPPDATERINGER: Frem til nå har P30 Pro-eiere mottatt oppdateringer til sine mobiler. Snart kan det være slutt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da USA satte Huawei på sin såkalte entitetsliste i 2019, ble det forbudt for selskapet å gjøre forretninger med amerikanske selskaper. I hovedsak førte det til at de mistet tilgang til Google-tjenester.

Det amerikanske handelsdepartementet har gitt Huawei midlertidig lisens som gjorde at de kunne fortsette å støtte eksisterende mobiltelefoner med sikkerhetsoppdateringer.

Den siste midlertidige lisensen utløp imidlertid 13. august, ifølge Washington Post, og har ikke blitt fornyet, trolig på grunn av USAs aksjon mot TikTok.

Hva betyr det? Har du en P30 Pro eller en annen Huawei-telefon med Google-tjenester, vil du mest sannsynlig ikke få Android 11 eller noen andre oppdateringer fremover, skriver Engadget.

Telefoner uten Google-tjenester, som P40 Pro, vil trolig fortsette å få oppdateringer som normalt, ettersom de kommer med Huaweis eget HarmonyOS, som er en versjon av Android basert på åpen kildekode.

Dette er nok et slag for Huawei, som til tross for omstendighetene klatret opp som den mestselgende mobilprodusenten tidligere i sommer. Nylig ble det kjent at kineserne var i ferd med å gå tomme for mobilbrikker.

Huawei Norge: - Vil fortsette å tilby systemoppdateringer

Nøyaktig hva dette vil innebære for nordmenn, gjenstår å se. Til Dinside sier Huawei Norge følgende:

- Huaweis smartmobiler med Google forhåndsinstallert kan fortsatt laste ned og oppdatere apper fra Google Play som vanlig. Huawei vil fortsette tilby å Android-systemoppdateringer og tjenester.

Når det gjelder Huaweis PC-er med Windows, har de følgende kommentar:

- Alle tilgjengelige Huawei-PC-er kan fortsette å bruke Windows og få tilgang til relevante tjenester. Programvare som ikke er fra Microsoft kan installeres og brukes som vanlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer