TEST: Samsung Galaxy Watch Active 2

Kanskje den beste klokka for Android-brukere

Samsungs siste smartklokke er en elegant sak.

MEGET GOD: Samsungs siste smartklokke, Galaxy Watch Active 2, har mange funksjoner og tilpasningsmuligheter. Foto: Pål Joakim Pollen
MEGET GOD: Samsungs siste smartklokke, Galaxy Watch Active 2, har mange funksjoner og tilpasningsmuligheter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Teknologi på håndleddet er stadig populært. Tall fra Elektronikkbransjen viste at nordmenn kjøpte 360.000 smartklokker første halvår i fjor, og det kommer ved siden av aktivitetsarmbåndene, som det ble solgt 440.000 eksemplarer av.

Akkurat hvor skillet går mellom aktivitetsarmbånd og smartklokke er ikke alltid lett å bli klok på, men spør du oss, kan en smartklokke i stor grad brukes som en mobiltelefon, med mulighet for å laste ned og kjøre apper, sende tekstmeldinger og den slags – funksjoner som ofte er mangelvare på et aktivitetsarmbånd.

Dagens testprodukt er Samsung Galaxy Watch Active 2, som så definitivt er en smartklokke. Den ble introdusert av Samsung i høst, bare et halvt år etter sin forgjenger (uten 2-tallet bak). Active-delen av produktnavnet henspeiler på at klokka er relativt nett av størrelse, og at den har en rekke aktivitetsrelaterte funksjoner bakt inn. Dessuten er den vanntett.

Fungerer uten telefon

En av de viktigste nyhetene kontra forgjengeren er at Active 2 nå har fått støtte for eSIM, som betyr at du med riktig mobiloperatør på enkelt vis kan skanne en QR-kode og dermed gi klokka tilgang til mobilnettet – uten å være i nærheten av telefonen. Blant annet støttes dette av Telenor, Telia, OneCall og Talkmore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer