TEST: Pocophone F1 fra Xiaomi

Kanskje den billigste toppmodellen

3500 kroner for en mobil som har veldig mye til felles med dem som koster det dobbelte.

GOD PRIS: Pocophone F1 koster rundt 3.500 kroner i nettbutikkene, men har spesifikasjoner som om den skulle kostet det dobbelte. Foto: Pål Joakim Pollen
GOD PRIS: Pocophone F1 koster rundt 3.500 kroner i nettbutikkene, men har spesifikasjoner som om den skulle kostet det dobbelte. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Verden sperret opp øynene da Xiaomi lanserte Pocophone F1 i fjor – en toppmodell på papiret, som skulle koste godt under halvparten av telefoner med tilsvarende spesifikasjoner.

Tidligere i år startet kineserne salget av sine telefoner i Norge – allerede har vi tatt en titt på modellen Mi A2, som bød på ekstremt mye for pengene, og denne gangen går turen til «storebror» Pocophone F1. Den koster rundt 3.500 kroner her til lands, men har svært kraftig maskinvare innabords.

Bare hør på dette:

Her finner du altså Qualcomms forrige topp-prosessor (som nettopp ble erstattet av 855-prosessoren, men var ny da Pocophone F1 ble lansert), rikelig med arbeidsminne og god lagringsplass, med mulighet for minnekort (eller to SIM-kort).

Og et solid batteri som kan lades enda raskere om du kjøper en Quick Charge 3.0-lader (18W), siden det bare følger med en 10W lader i esken.

Låses opp i en fei

Du finner en fingeravtrykksleser på baksiden som låser opp telefonen helt ekstremt rask, og ekstremt rask er også ansiktsgjenkjenningen om du heller går for den.

Den bruker 0,1 sekund på å låse opp telefonen ifølge Xiaomi (kanskje ikke fullt så raskt ifølge oss), men i praksis er det så telefonen er låst opp i det du løfter den opp fra lomma og peker den mot ansiktet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer