ARM avslutter Huawei-samarbeidet

Kanskje det største hullet i Huawei-skuta

Kan bli hindret å lage sine egne mobilprosessorer.

I HARDT VÆR: Nå har britiske ARM valgt å avslutte samarbeidet med Huawei. Det kan få fatale konsekvenser for selskapets fremtidige mobiltelefoner. Foto: Andy Wong / AP Photo / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Nå har britiske ARM valgt å avslutte samarbeidet med Huawei. Det kan få fatale konsekvenser for selskapets fremtidige mobiltelefoner. Foto: Andy Wong / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BBC har i dag fått tilgang til interne dokumenter fra ARM, der selskapet instruerer sine ansatte til å stanse alle aktive kontrakter, støtte og kommende engasjement med Huawei.

Finnes i alle telefoner

ARM er et selskap som designer brikkesettene som brukes i så og si alle mobiltelefoner – det være seg fra Samsung, Apple, Huawei eller andre – der ARMs halvleder-design lisensieres ut til telefonprodusentene.

Selskapet har hovedkvarter i Storbritannia, men designet skal innholde teknologi med opphav fra USA, slik at ARM tilsynelatende mener at de må følge andre amerikanske selskap, som nå stopper samarbeidet med den kinesiske giganten.

Notatet er datert 16. mai, og selv om amerikanske myndigheter på tirsdag valgte å utsette forbudet i tre måneder, skal det foreløpig ikke ha kommet noen kontrabeskjed innad i ARM.

Kan være skjebnesvangert

Huawei eier selskapet HiSilicon, som lager Kirin-prosessorene til Huaweis telefoner, men også disse inneholder lisensiert ARM-teknologi.

Med andre ord: Bryter ARM med Huawei/HiSilicon, vil kineserne bli nødt til å redesigne hele brikkesettet fra bunnen av, som vil være en enorm jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer