TEST: Divoom Timebox Mini

Kanskje verdens søteste Bluetooth-høyttaler

Definitivt en sjarmerende liten krabat.

ARTIG SAK: Timebox Mini er en Bluetooth-høyttaler med «skjerm» på den ene siden. Foto: Pål Joakim Pollen
ARTIG SAK: Timebox Mini er en Bluetooth-høyttaler med «skjerm» på den ene siden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Bluetooth-høyttalere kommer i alle former og fasonger – og prisklasser. De fleste av dem veier oppunder en kilo og koster en tusenlapp eller to, noen både veier og koster atskillig mer, mens andre igjen er mindre og langt rimeligere.

Dagens testprodukt er definitivt i den siste gruppa – lille Timebox mini måler bare 9x9x4 centimeter og har derfor ikke allverdens med krutt å by på lydmessig, men helt greit nok til å bruke som kjøkkenradio, på soverommet, på barnerommet eller på telttur.

Faktisk synes vi lydkvaliteten er et hakk over Google Home mini, for eksempel. Og du kan bruke den som handsfree til telefonsamtaler.

KLOKKE: Divoom Timebox Mini kan vise ulike ting i displayet – her er klokka, som du kan konfigurere i valgfri farge og lysstyrke. Foto: Pål Joakim Pollen
KLOKKE: Divoom Timebox Mini kan vise ulike ting i displayet – her er klokka, som du kan konfigurere i valgfri farge og lysstyrke. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

0,000121 megapiksler

Det som imidlertid gjør at den skiller seg fra mengden er at den har en «skjerm» – i praksis en matrise med 11x11 LED-lys, altså 121 piksler totalt, som hver kan lyse i 16 millioner farger.

Og via den tilhørende appen kan du gjøre ganske mye artig med denne skjermen. Den kan vise hva klokka er, hvor mange grader det er ute (og vær-ikon), og du kan vise bilder og animasjoner fra et rikt medfølgende galleri, fra andre brukere via nettskyen eller tegne selv.

Via appen kan du også bruke Timebox Mini som tidtaker eller poengtavle, der du enkelt gir poeng til rødt og blått lag. Akkurat her hadde det vært kjekt med knapper på selve enheten slik at du kunne ha lagt bort mobilen. Det følger også med fire «spill» som ikke er så veldig underholdene, men en av dem er en terning der du må riste telefonen for å slå. Nok en gang – her burde det ha vært en knapp på enheten.

VARSLER: Timebox Mini kan lyse opp når du mottar et varsel på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
VARSLER: Timebox Mini kan lyse opp når du mottar et varsel på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Viser varsler

Timebox mini har støtte for å vise varselikoner når du mottar et varsel på telefonen. Her støttes tjenester som Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Whatsapp og Skype, i tillegg til innkommende og tapt anrop.

Ikke SMS, altså, og heller ikke Facebook Messenger, som vel må sies å være elefanten i rommet. Men det kan fort komme i en oppdatering av appen.

Og kjenner du andre med en lik enhet, kan man sende «meldinger» til hverandre. Det er også mulig å legge igjen stemmebeskjeder til andre i huset ved å holde inne play-knappen (eller bruke appen). Når du er ferdig, vises en snakkeboble på skjermen, og beskjeden spilles av når man trykker på play-knappen.

MANGE MULIGHETER: I appen kan du velge blant en haug av bilder som vises på skjermen eller lage egne. Timebox mini har også vekkerklokke- og innsovningsfunksjon. Skjermbilder: Pål Joakim Pollen
MANGE MULIGHETER: I appen kan du velge blant en haug av bilder som vises på skjermen eller lage egne. Timebox mini har også vekkerklokke- og innsovningsfunksjon. Skjermbilder: Pål Joakim Pollen Vis mer

Alarm og innsovning

På soverommet har Timebox et par kjekke funksjoner – en av dem er at du kan spille av naturlyder der du på forhånd definerer hvor lenge lyden skal spilles, og der du kan velge hvor sterkt LED-lysene skal lyse, som da lyser i en oransje farge.

Når det er på tide å stå opp, kan Timebox også brukes som vekkerklokke med valgfri vekkelyd, enten blant de medfølgende eller en sang du har lagret på telefonen.

INN OG UT: I tillegg til Bluetooth, kan du koble enheter til Timebox Mini med kabel. Den har også AUX-utgang, slik at du kan sende lyden videre til et større anlegg. Foto: Pål Joakim Pollen
INN OG UT: I tillegg til Bluetooth, kan du koble enheter til Timebox Mini med kabel. Den har også AUX-utgang, slik at du kan sende lyden videre til et større anlegg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

AUX inn og ut

I tillegg til Bluetooth kan du også koble til lydkilder med kabel. Timebox Mini har dessuten en Aux-utgang, som gjør at du kan koble den til en større høyttaler. Dermed fungerer den faktisk også som en Bluetooth-dongle.

Av knapper finner du volumjustering og play/pause-knapp på toppen, samt en knapp for å bytte mellom ulike visningsmodi eller slå av LED-lysene helt. Et trykk på strømknappen viser også gjenstående batteri på skjermen.

Høyttaleren lades med micro USB-kabel og batteritiden skal være rundt åtte timer, selvsagt litt avhengig av hvor høyt du spiller.

KNAPPER: Det er ikke mange knapper på finne på Timebox mini. Derfor må det meste styres fra appen. Foto: Pål Joakim Pollen
KNAPPER: Det er ikke mange knapper på finne på Timebox mini. Derfor må det meste styres fra appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Konklusjon

Divoom Timebox Mini er en artig liten høyttaler. Lydkvaliteten er helt ålreit med tanke på pris og størrelse, og den passer brillefint å ha på kjøkkenet eller på soverommet, eller på en fast plass i stua, om så bare for å vise hva klokka er og gjøre stueanlegget Bluetooth-kompatibelt.

Kanskje verdens søteste Bluetooth-høyttaler

På barnerommet bør den også være en suksess – ikke bare kan den spille musikk, men man kan tegne bilder og lage animasjoner selv, spille inn beskjeder, bruke den for å holde styr på poengene og mer til. Og høre på naturlyder i det man sovner for kvelden.

På minussiden synes vi først og fremst det hadde vært kjekt med flere knapper på enheten slik at mer kunne gjøres uten å bruke mobiltelefonen, og at lista over kompatible apper til varslingene hadde vært større. Det finnes en litt større utgave som mangler «mini» i produktnavnet, og som har flere knapper langs kanten.

Vi fikk låne Divoom Timebox Mini av Clas Ohlson, som selger den for 349 kroner i desember (kampanje), mens Telia og CDON tar 299 kroner i skrivende stund.

>> Flere tester av høyttalere og hodetelefoner

Testresultat

Divoom Timebox Mini

Helt ok lydkvalitet, kan vise klokke, vær og varsler fra telefonen, fin som vekkerklokke og til innsovning, kreative muligheter i appen, AUX-utgang gjør at den kan kobles til større lydanlegg, kan brukes som handsfree

Det meste må betjenes fra mobiltelefonen, få kompatible apper til varsler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer