Karakterer og konklusjon

Publisert
Sist oppdatert

Karakterer og konklusjon

  OK kamera

  Som sagt følger det med et kamera i pakken, men det er synd at det er av den eksterne varianten. Vi liker ikke å gå rundt med telefon i den ene lommen, og kamera i den andre – men når det er sagt leverer kameraet bilder i godkjent kvalitet (oppløsningen er på 640x480). Dessverre har ikke kameraet noe nattmodus, så bilder i mørke blir håpløse, men så lenge du holder deg til vanlige lysforhold blir det ganske bra.

  Galleriprogrammet er også godkjent, og lar deg lage slideshow, sende bilder av gårde med e-post, eller zoome inn på detaljer.

  Brukervennlighet

  Når det gjelder bruken fra dag til dag, er Qtek 7070 en blandet opplevelse. Selve telefonen er ikke helt optimal, vi er blant annet ganske misfornøyd med joysticken man bruker for å styre menyene. Den er for liten, og reagerer tregt, spesielt når du skal trykke den inn. Tastaturet for øvrig er bra nok, men joysticken skuffer.

  Når det gjelder programvaren, er den også ganske treg av og til. Heldigvis har vi ennå ikke opplevd at operativsystemet har krasjet, men det tar ofte flere sekunder før en operasjon utføres. Vi håper at neste versjon av Smartphone går raskere.

  Selve brukeropplevelsen kan egentlig ikke sammenlignes med noen andre mobiltelefoner. Grensesnittets hovedside ligner en god del på Pocket PC 2002, og består av en rad med ikoner øverst, som tar deg til de programmene du har brukt sist. Lenger ned finner du nettverksinformasjon og klokke, videre varsler om kommende avtaler, status på meldinger og e-post og til slutt hvilken profil som er aktivert for øyeblikket.

  Karakterer og konklusjon

  Akkurat som på Nokia-telefoner brukes de to funksjonsknappene til å gå lenger inn i menysystemet – den venstre knappen tar deg til listen over alle programmene, mens høyreknappen åpner kontaktlisten.

  Det hele er i grunn temmelig brukervennlig og lettfattelig, men likevel ganske annerledes fra det man er vant til. Du må regne med å bruke litt tid på denne telefonen hvis du kun har sittet med Nokia eller Sony Ericsson-mobiler i det siste, det er nemlig snakk om en helt ny brukeropplevelse. Det er uansett en fordel hvis du har brukt Pocket PC 2002-baserte PDAer, da grensesnittet har mye til felles.

  Noe som er meget interessant er at skrivebordet er XML-basert, og det betyr at det er fritt frem for å tilpasse det dine behov. Det finnes allerede mange skrivebord-skins på nettet, som etterligner diverse operativsystem eller rett og slett er meget fantasifulle. Vi gleder oss til å se hva diverse amatørdesignere finner på etter hvert som de virkelig lærer seg operativsystemets muligheter – her er det nemlig nesten ingen grenser.

  Bilde tatt med telefonen
  Bilde tatt med telefonen Vis mer

  Konklusjon

  Qtek 7070 er en telefon for gadget-elskere, forretningsmenn og andre som har behov for meget avanserte muligheter. Den er nok alt for komplisert for vanlige brukere som bare er ute etter en mobil de kan ringe og sende meldinger med – og den er definitivt ikke rettet mot det segmentet.

  Selv om den kan virke litt overveldende til å begynne med, forstår vi etter noen dagers bruk at det ligger store muligheter i Smartphone 2002-plattformen, forutsatt at Microsoft videreutvikler programvaren. Qtek 7070 er telefonen som kan gjøre nesten alt, bare du investerer litt tid i å finne de riktige tilleggsprogrammene. Men selv uten utbygging er det en meget solid profftelefon vi snakker om her. Prisen er høy – 5990 kroner – men du får mye for pengene, både når det gjelder programvaren og maskinvaren. Og det er en telefon som vokser med deg.

  Tilbake til hovedartikkelen.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer