Billigste mobilabonnement, oktober 2023

Kaster vekk hundrelapper

Her er de billigste mobilabonnementene akkurat nå.

MYE Å SPARE: VELG RIKTIG: Mange kan spare mye på å velge riktig mobilabonnement - eller få mer mobildata for pengene. Foto: Shutterstock / NTB
MYE Å SPARE: VELG RIKTIG: Mange kan spare mye på å velge riktig mobilabonnement - eller få mer mobildata for pengene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I disse dyrtider er det viktig å spare inn der man kan. Prute ned renta på lånet, gå gjennom forsikringer, selge ting du ikke bruker, ukeshandle, si opp abonnementer du ikke trenger - tipsene er mange.

Det er også lurt å sjekke om mobiloperatøren du bruker er konkurransedyktig på pris, eller om du kan få mer for pengene andre steder.

DinSide har sjekket prisene hos de norske mobiloperatørene for å finne ut hvilken av dem som gir deg mest mobildata for pengene.

Siden forrige prissjekk for over ett år siden har fire mobiloperatører blitt borte fra markedet. Prismessig ser vi at dem som tidligere har vært billigst, koster omtrent det samme.

Vi merker oss også at store aktører som Telia og Telenor knapt kvalifiserer i topplistene, og at det er store prisforskjeller i så måte. For eksempel får du 12 GB hos NiceMobil til 198 kroner, mens Telenor skal ha 329 kroner for 2 GB. Det er å kaste vekk hundrelapper om man ser på ren databruk.

Vi har delt opp i tre og sett på hvilken operatør som gir deg mest for henholdsvis 200 kroner, 300 kroner og med ubegrenset sum. Som vanlig har vi bare sett på prisene som gjelder for alle, og ikke om du er under 30, har andre produkter fra samme selskap, vil ha abonnement til flere familiemedlemmer og den slags. I tabellene tar vi heller ikke hensyn til eventuelle ekstratjenester man får ved å være kunde.

Vi gjør oppmerksom på at PlussMobil eies av Aller, som også eier Dagbladet AS, som DinSide er en del av.

Mest under 200 kroner

Vi begynner med de rimeligste abonnementene. Her er hva operatørene tilbyr dersom du har en smerteterskel på 200 kroner.

Det fortsetter å være Ice-eide NiceMobil som gir deg mest data for en tohundrelapp. Ved forrige prissjekk fikk du 10 GB mobildata til 200 kroner måneden. Nå får du 12 GB for 198 kroner, som gir deg enda mer for pengene. Her får du dessuten rollover, altså der ubrukte data blir med til neste måned.

*Det får du nemlig ikke med Happybytes, som er på andreplass med sine 10 GB. Uten rollover går ubrukte data til spille når måneden er passert.

Kaster vekk hundrelapper

Den desidert dyreste dataen i denne prisklassen finner du hos Talkmore, som tar 169 kroner for 500 MB (0,5 GB).

Mest under 300 kroner

Er du villig til å legge på en ekstra hundrelapp, får du også en del data mer for pengene. Under ser du hvilke abonnement som gir deg mest data for inntil 300 kroner:

Som vanlig er det noen stjerner i tabellen:

*Det første Happybytes-abonnementet koster 248 kroner og er deres «1 om dagen»-abonnement. Som navnet tilsier, får du her 1 GB hver dag. Bruker du opp all data en måned, kan du altså få inntil 28/29/30/31 GB avhengig av hvilken måned det er og hvorvidt det er skuddår. Du får imidlertid ikke spart data fra en dag til en annen. Og skulle du nå den daglige grensa, må du vente til midnatt med å få fart på sakene igjen; alternativt betale 19 kroner for én ekstra gigabyte.

**Happybytes ligger også på plass to i tabellen. Her får du 30 gigabyte som kan brukes fritt i løpet av måneden, men stjernene er der for å understreke at abonnementet ikke inkluderer rollover, så her får du ikke spart opp data til neste måned. Merk også at abonnementet bare har 25 GB data til bruk i EU/EØS, og at du ikke får brukt tvilling/data-SIM med dette abonnementet.

Av de mer tradisjonelle abonnementene, med rollover, er det Chilimobils 30 GB-abonnement til 299 kroner som er det billigste. Merk riktignok at denne står oppført som kampanje i en «begrenset periode», med opprinnelig kvote på 20 GB.

Kaster vekk hundrelapper
Kaster vekk hundrelapper

De dyreste

Vi har tradisjonelt satt 500 kroner i den tredje tabellen, men vi har nå slutta å sette noen maksgrense for å få med samtlige abonnementer - uten at det ser ut til å påvirke sluttresultatet fra tidligere prissjekker.

Det er nemlig flere aktører som gir deg fri data til en pris godt under - helt ned til 349 kroner. Merk et par ting først:

  • Samtlige fri data-abonnementer fungerer ved at du får rundt 100 GB til rådighet med en gitt fart, før den etterpå senkes til 3 Mbps. Det er fortsatt nok til å strømme video og liknende på mobilen.
  • Enkelte operatører har flere varianter av fri data-abonnementene sine, avhengig av hvor høy maksfart du trenger i utgangspunktet. Derfor har vi utvidet den siste tabellen med en ekstra kolonne for maksimal hastighet, oppgitt i Mbps (megabit per sekund):
  • Legg også merke til at de fleste av disse abonnementene ikke lar deg bruke hele datakvoten utenfor Norges, men innenfor EU/EØS' grenser.

Om du klarer deg med 20 Mbps hastighet, slipper du billigst unna med Chilimobils fri data standard-abonnement. Her får du 20 Mbps hastighet på de første 100 GB-ene du bruker, før hastigheten eventuelt senkes til 3 Mbps. Abonnementet inkluderer også 41 GB til bruk innen EU/EØS.

Kaster vekk hundrelapper

Happybytes, som tar 49 kroner ekstra, har ikke noe fartssperre på sitt abonnement, så her kan du teoretisk få inntil 1000 Mbps over 5G. Du får dessuten 8 GB mer data enn de øvrige, men en av de laveste EU-kvotene - 33 GB. Heller ikke til dette abonnementet kan du bestille et ekstra SIM-kort.

Mer enn bare pris

Som vanlig minner vi om at månedsprisen bare er en del av regnestykket. Vi har tidligere sett at prisene varierer stort på andre tjenester, for eksempel om du trenger mer data, bruker telefonen utenfor EØS' grenser eller trenger et ekstra SIM-kort.

Det er en stund siden vi gjorde en sjekk sist, så det kan være at enkelte av prisene er justert siden den gang, men du får nok en god pekepinn her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer