Øker presset på nettgigantene

Kina-butikker presses

Kina vil styrke kontrollen av digitale betalingsløsninger i kampen for å slå ned monopolvirksomhet, sier landets sentralbanksjef.

Alibaba-gruppen er blitt et av verdens største selskaper, og deres betalingsløsning, Alipay, har over en milliard brukere. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Alibaba-gruppen er blitt et av verdens største selskaper, og deres betalingsløsning, Alipay, har over en milliard brukere. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kina vil styrke kontrollen av digitale betalingsløsninger i kampen for å slå ned monopolvirksomhet, sier landets sentralbanksjef.

Kinesiske myndigheter har det siste året strammet inn handlingsrommet til nettgiganter som Alibaba, et av verdens største selskaper.

Styreleder og grunnlegger i Alibaba, Jack Ma, fotografert i forbindelse med en avtale med Marine Harvest om kjøp av norsk laks i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB
Styreleder og grunnlegger i Alibaba, Jack Ma, fotografert i forbindelse med en avtale med Marine Harvest om kjøp av norsk laks i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Sentralbanksjef Yi Gang sier at alle digitale betalingsløsninger må få offentlig lisens. Alibabas betalingsløsning, Alipay, har tidligere blitt pålagt endringer. Myndighetene mener selskapet presser fram et monopol og aggressivt samler inn brukerdata.

– Vi vil fortsette å samarbeide for å tøyle monopoler og aktivt håndtere algoritme-diskriminering og andre former for konkurransesvekkende oppførsel, sier Yi.

Alibaba-topp Jack Ma forsvant fra offentligheten flere måneder etter at han i fjor høst kritiserte Kinas økonomiske politikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer