iPhone-stans i Kina

Kina forbyr salg av iPhone

Apple tapte sak mot Qualcomm.

iPHONE: Apple sier at de fortsetter salget av iPhone i Kina. Foto: Andy Wong/AP
iPHONE: Apple sier at de fortsetter salget av iPhone i Kina. Foto: Andy Wong/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået Reuters skriver at en kinesisk domstol har besluttet å forby salg av flere iPhone-modeller i Kina. Bakgrunnen er en pågående internasjonal sak mellom Apple og den amerikanske brikkesettprodusenten Qualcomm hvor sistnevnte, i dette tilfellet, hevder at iPhone-produsenten har krenket tre av deres patenter.

iPhonene det gjelder er:

  • iPhone 6s og 6s Plus.
  • iPhone 7 og 7 Plus.
  • iPhone 8 og 8 Plus.
  • iPhone X.

Det betyr at de nyeste modellene, iPhone XS, XS Max og XR, foreløpig ikke er rammet av denne salgsstansen i Kina.

Forsetter salget

I en uttalelse i går sa Apple at samtlige av deres modeller fremdeles er i salg på fastlandet i Kina. Årsaken til det er at disse modellene kjører iOS 12 som ifølge Apple ikke er rammet av patentstriden.

Reuters skriver at Apple har sendt inn en anke til den kinesiske domstolen med ønske om en revurdering av saken.

– Qualcomms innsats for å bannlyse våre produkter, er nok en desperat avgjørelse fra et selskap hvis ulovlige handlinger er under etterforskning av en rekke myndigheter verden rundt. Alle vår iPhone-modeller er fortsatt tilgjengelige for våre kunder i Kina. Qualcomm har dratt frem tre patenter som ikke er blitt nevnt tidligere, inkludert ett som tidligere er blitt ugyldiggjort», heter det i en uttalelse fra Apple.

Uenigheter

Apple hevder altså at patentene i denne saken ikke dekker den nyeste versjonen av iOS som ligger forhåndsinstallert på alle nye iPhoner, men ifølge Qualcomms Don Rosenberg er ikke denne saken rettet mot operativsystemet som ligger på enhetene. Det skriver CNBC.

– Apple fortsetter å dra nytte av vårt åndsverk og nekter å betale oss kompensasjon for det. Denne rettslige ordren er ytterligere bekreftelse på styrken i Qualcomms omfattende patentsamling, uttalte selskapet mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer