Kinesisk danse-app er den nye nett-farsotten

Har du også sett de merkelige animasjonsvideoene den siste tiden?

NY SNAKKIS: Denne appen er siste hype på internett. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NY SNAKKIS: Denne appen er siste hype på internett. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom lager noen en nettjeneste eller app som tar internett med storm. Den aller nyeste hypen kommer fra Kina og er enten hysterisk morsom eller bare veldig skummelt, avhengig av hvem du spør.

Den siste tiden har det nemlig dukket opp bilder eller videoer av tegneserieaktige figurer på diverse sosiale medier. Avatarer som både synger og danser - gjerne samtidig.

De er laget med en app kalt My Idol, som også går under navnet Faceii, som ligger i topplista over «trendende søk» på App Store, også i Norge.

LES OGSÅ: Hvorfor snakker alle om video-appen Meerkat?

Slik funker det

Konseptet er enkelt. Du tar en selfie, og så vil appen lage en animert utgave av deg selv. Du må gjøre noen justeringer før animasjonen ferdigstilles, som å sette riktige plasseringer ved munn, øyne og så videre.

Når animasjonen er klar, kan du på Sims-aktig vis tilpasse figuren som du ønsker, for eksempel til å være en tro kopi av deg selv eller kanskje sånn du skulle ønske ditt animerte jeg var?

Du kan velge kjønn, alder (alt fra helt ung til veldig gammel), hudfarge, øyenfarge, hår, ansiktshår, klær og sko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer