Netflix lar deg laste ned til minnekortet

Kjekk ny Netflix-funksjon for deg som har Android

Nå kan du lagre offline-innhold på minnekortet.

STØTTER MINNEKORT: I den siste oppdateringen av Netflix' Android-app, kan du nå velge å lagre offline-innhold på minnekortet. Foto: Pål Joakim Pollen
STØTTER MINNEKORT: I den siste oppdateringen av Netflix' Android-app, kan du nå velge å lagre offline-innhold på minnekortet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens Netflix i 2014 nærmest avfeide offline-støtte, fikk pipa en annen lyd på tampen av fjoråret.

Da kom muligheten for at man på mye av Netflix-innholdet kan laste ned materialet slik at man kan se på det også uten nettilgang.

Nå med minnekortstøtte

I artikkelen bak lenka du nettopp passerte, viste vi også frem et triks som lot deg flytte nedlastede filmer til minnekortet.

Det var ikke verdens mest elegante triks, og du var nødt til å flytte filmen tilbake til internminnet for å kunne se den i appen, men det tillot deg i det minste å fylle opp telefonen før du skulle ut på langtur.

For på en Android-telefon kan det bli problematisk å laste ned nye ting dersom internminnet er fylt opp. Derfor har mange gått til anskaffelse av et minnekort som kan brukes til å lagre video, bilder og den slags – litt som en ekstern harddisk koblet til en PC.

Har telefonen din støtte for minnekort, får du nå et raskt 64GB-minnekort for et par hundrelapper. Det er en rimelig oppgradering.

Slik gjør du det

Om du har et minnekort i mobiltelefonen kan du altså velge å lagre det du laster ned fra Netflix der, i stedet for på internminnet.

For å gjøre det, må du først sørge for at du har siste versjon av Netflix-appen (søk den opp i Play butikk og trykk på oppdater). Dernest åpner du appen, trykker på hamburgermenyen øverst til venstre og blar deg ned til app-innstillinger.

Trykk først på menyknappen øverst til venstre, bla deg ned til app-innstillinger og til nedlastingsplassering. Her kan du velge minnekort om du har det. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Trykk først på menyknappen øverst til venstre, bla deg ned til app-innstillinger og til nedlastingsplassering. Her kan du velge minnekort om du har det. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

I denne menyen finner du valget nedlastingsplassering, og trykker du der, kan du velge om du vil lagre offline-innhold på minnekortet eller internminnet.

Innhold du allerede har lastet ned blir liggende der det lå, så om du vil flytte det til minnekortet, blir du nødt til å slette det fra appen og laste det ned på nytt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer