10 tips for bedre mobilvideo

Kjekke triks for deg som skal filme med mobilen

Slik sørger du for å fange den store dagen på best mulig vis.

BLIR LYDEN MED? Hold med begge hender, men pass på at du ikke dekker til mikrofonen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLIR LYDEN MED? Hold med begge hender, men pass på at du ikke dekker til mikrofonen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er duket for nok en utgave av 17. mai, og mang en forelder står klar med kameraet i det poden passerer – halvveis gjemt bak sju små norske flagg og en skolefane.

Vi har tidligere sett på ting som kan gjøre deg til en bedre mobilfotograf, så ta gjerne en titt på den også, men i denne runden tenkte vi å trekke frem de viktigste punktene for å sørge at videoene blir bra.

Ja, for egentlig er det jo vel så morsomt å mimre tilbake på gamle videoer, og ikke bare stillbilder. Mange telefoner lar deg dessuten ta stillbilder mens du filmer, så her kan du få både i pose og sekk.

Tips #1: Tørk av kameralinsa

Vi begynner med det samme tipset som i foto-artikkelen, og det er å sørge for at kameralinsa er ren og pen. Er det lenge siden du tørket over den, har det sikkert samlet seg både støv og fingeravtrykk på den. Ja, kanskje til og med ketsjup fra pølsa du varmet opp med i morgentimene.

Det beste er å bruke en skikkelig pusseklut, men om ikke du har det for hånden, er det bare å gni litt på linsa med en del av skjorta eller lignende, så får du vekk fettmerkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer