Kjør Word over Internett

NY TEKNOLOGI: Tanken om å kjøre programvare via Internett kan virke litt underlig, men dette er ikke lenger science fiction, og nå går også Microsoft inn for å videreutvikle dette prinsippet. Allerede nå kan du prøvekjøre Word, Excel og PowerPoint direkte i nettleseren.

Publisert

Vi har tidligere skrevet om tekniske løsninger som gjør det mulig å kjøre helt vanlige programmer via Internett. De eneste brikkene som mangler for at dette skal fungere i praksis, er raskere tilknytning til Internett og mulighet for å være tilkoblet uten å betale tellerskritt. Men også dette er i ferd med å løse seg, og en høyhastighetslinje av den typen f.eks. Chello tilbyr, vil være midt i blinken.

Microsoft er med

Og fenomenet er i ferd med å bli en helt ny bransje i samme kategori som internettilbydere. De nye aktørene vil, i følge PC-Magazine Online, bli kalt ASP (Application Service Provider, som er en videreutvikling av ISP som står for Internet Service Provider). Blant selskaper som allerede er i gang med å forske og utvikle prinsippene, er Citrix, Concentric Networks, Oracle og PeopleSoft.

Også Microsoft ser behovet for dette, og har gjennom underavdelingen Network Solutions Group nå annonsert at de vil starte et pilotprogram for å støtte ASPer som tilbyr Microsoft-programvare -- i første rekke Office 2000-programmer. Microsoft har også planer om å lage et sertifiseringsprogram for dette, slik at det skal bli lettere for sluttbrukere å vurdere hvilke aktører det er verdt å satse på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer