Fitbit Charge HR, Mio Fuse, Garmin VivoSmart HR og Jawbone UP3

Klager inn aktivitets­armbånd for brudd på norsk lov

- Bryter norsk og europeisk forbruker- og personvernlovgivning.

FORBRUKERRÅDET MENER AKTIVITETSARMBÅND BRYTER LOVEN: Fitbit Charge HR er et av aktivitetsarmbåndene som Forbrukerrådet mener bryter norsk og europeisk forbruker- og personlovgivning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORBRUKERRÅDET MENER AKTIVITETSARMBÅND BRYTER LOVEN: Fitbit Charge HR er et av aktivitetsarmbåndene som Forbrukerrådet mener bryter norsk og europeisk forbruker- og personlovgivning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Forbrukerrådet har studert brukervilkår og personvernerklæringene til fire populære aktivitetsarmbånd: Fitbit Charge HR, Mio Fuse, Garmin VivoSmart HR og Jawbone UP3.

De konkluderer med at vi sier fra oss grunnleggende forbruker- og personvernrettigheter når vi bruker disse aktivitets- og treningsarmbåndene.

Nå klager Forbrukerrådet inn alle fire aktører; Fitbit, Garmin, Jawbone og Mio, til Datatilsynet og Forbrukerombudet, for brudd på norsk og europeisk forbruker- og personvernlovgivning.

- Vi skal kunne forvente at grunnleggende forbruker- og personvern er ivaretatt når vi tar i bruk digitale tjenester og produkter. Dessverre er dette sjeldent tilfelle, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet til Dinside.

- Ønsker at de skjerper seg

Forbrukerrådet har studert brukervilkårene og personvernerklæringene for disse fore aktivitetsarmbåndene grundig, og har også utarbeidet en rapport som du kan lese hos forbrukerrådet på nett.

Myrstad uttaler at slike armbånd kan være nyttige verktøy for å motivere til aktivitet, men sier videre at problemet med mange er at vi gir fra oss personlig informasjon om egen helse, aktivitetsnivå og hvor vi befinner oss til forskjellige tider - og dette under uklare vilkår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer