Klagestorm

Langer ut mot iPhone 14 Pro.

IPHONE 14 PRO: Flere iPhone 14-brukere er ikke spesielt fornøyd med batteritida. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / NTB
IPHONE 14 PRO: Flere iPhone 14-brukere er ikke spesielt fornøyd med batteritida. Foto: Brittany Hosea-Small / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting mange iPhone-brukere trolig håper Apple forbedrer med iPhone 15, som lanseres neste måned, er det batteritida.

Et raskt googlesøk avslører en rekke klager på svak batteritid for iPhone 14 og iPhone 14 Pro. Flere internasjonale medier, deriblant The Verge og PhoneArena, har omtalt brukerklagene.

Det til tross for at Apple i forbindelse med iPhone 14-lanseringa uttalte at mobilene har den beste batteritida noensinne og samtidig økte prisene for batteribytte til 1220 kroner. Til sammenlikning er det rundt 100 kroner rimeligere å endre batteriet på en av iPhone 13-modellene.

Dette trikset er nesten litt magisk - alt du trenger er tre fingre! Vis mer

Skuffa brukere

Blant dem som er misfornøyde med iPhone 14 Pro er Sam Kohl, som står bak Twitterkontoen appltrack som legger ut Apple-nyheter. På Twitter skriver Kohl at han har hatt mobilen under et år, men at batteriets maksimale kapasitet har falt til 90 prosent.

- Det er faktisk uakseptabelt, skriver han.

På sine nettsider skriver Apple at «et normalt batteri er laget for å holde opptil 80 % av den opprinnelige kapasiteten etter 500 fullførte ladesykluser og drift under normale forhold», men allerede er det brukere som opplever at deres enheter har bikket godt under 90 prosent, skriver The Verge, mindre enn ett år etter mobilen ble lansert.

Du kan selv sjekke batteritilstanden på din iPhone under Innstillinger og Batteri.

Nye EU-krav

Framover skal det bli enklere og muligens rimeligere å bytte batteri på iPhone og andre smarttelefoner. Tidligere i sommer vedtok nemlig EU at alle dingser må ha utbyttbart batteri innen 2027.

Det kan bli en potensiell hodepine for produsentene som kan bli nødt til å gjøre store designendringer for at det skal bli enkelt å bytte batteri uten at den må sendes inn til et verksted.

Samtidig åpner det for at forbrukerne kan beholde samme mobil over lengre tid i stedet for å bytte den ut når batteriet begynner å bli dårlig.

Apple har så langt ikke kommentert batteriklagene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer