Motorola razr 2019:

Klapptelefonen er tilbake!

Motorola har valgt å gå motsatt vei av Samsung.

COMEBACK: Har du savnet klapptelefonene? Da har Motorola en god nyhet til deg. Video: Motorola / Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden testet vi Samsungs nye Galaxy Fold: en mobiltelefon som kan brettes ut til nettbrettstørrelse.

Nå har Motorola gjenopplivet sin klassiker Razr, og selskapet har valgt å gå den andre veien – i stedet for at telefonen brettes ut slik at du får en stor skjerm, kan den klappes sammen slik at du får en mindre enhet å putte i lomma.

Liten skjerm på utsiden

Brettet opp har årets Razr-utgave en 6,2 tommer stor OLED-skjerm med et 21:9-skjermaspekt, og i lukket tilstand finnes det en mindre skjerm på utsiden – 2,7 tommer i 4:3-format, for å være presis.

Klapptelefonen er tilbake!

Denne skjermen brukes da typisk til å vise varsler, styre musikkavspilling og lignende, og du kan også bruke den til å komponere selfie-bilder med hovedkameraet, siden det peker mot deg når telefonen er klappet sammen.

For øvrig er det bare ett hovedkamera på denne telefonen, med 16 Mp oppløsning, f/1,7 i lysstyrke og uten optisk stabilisering. Frontkameraet når telefonen er åpnet er på 5Mp og f/2,0.

Ingen synlig skjøt

Flere internasjonale teknologinettsteder har allerede fått prøve Razr-telefonen, og ifølge The Verge har Motorola klart å lage en brettbar telefon uten en synlig eller følbar skjøt som den vi finner på nevnte Samsung-telefon.

Når du bretter den sammen, går de to halvdelene også helt kant i kant. Tykkelsen i sammenbrettet tilstand er 14 mm, mens telefonen er 6,9 mm når du bretter den ut – hvis du ser bort fra den kraftige kjaken, selvsagt.

UTBRETTET: Som du ser er det en ganske heftig kjake på den ene siden når telefonen er brettet ut. Der finner du også fingeravtrykksleseren. Foto: Motorola
UTBRETTET: Som du ser er det en ganske heftig kjake på den ene siden når telefonen er brettet ut. Der finner du også fingeravtrykksleseren. Foto: Motorola Vis mer

Høy pris, og langt fra toppspesifisert

Maskinvaren innabords er ikke hentet fra øverste hylle. Prosessoren er en mellomklassemodell fra Qualcomm, Snapdragon 710, som er paret med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass.

Batteriet virker også å være litt i underkant, med kapasitet på bare 2510 mAh. Den medfølgende laderen er på 15 watt.

Og prisen? 1499 dollar i USA, som da vil si drøye 17.000 kroner her til lands med dagens dollarkurs og norsk moms lagt til (amerikanske priser oppgis alltid uten merverdiavgift) – hvis den blir lansert her på berget da, vel å merke.

Vi tar en liten titt på Huaweis brettbare Mate X. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer