Nødvarsel

Klar oppfordring

- En så omfattende varslingsprøve vil høres godt.

TEST: Onsdag 10. januar er det igjen tid for testing av det nasjonale varslingssystemet til mobiltelefoner. Foto: NTB
TEST: Onsdag 10. januar er det igjen tid for testing av det nasjonale varslingssystemet til mobiltelefoner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12 i dag testes nødvarsel på mobil og Sivilforsvarets varslingsanlegg over hele Norge i en felles nasjonal varslingsprøve.

Nødvarsel.no informerer om at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler.

- En så omfattende varslingsprøve vil høres godt, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.

MELDING: Om det skulle skje en alvorlig hendelse, vil du få en slik melding på telefonen din. Video: NTB Vis mer

Alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner som er koblet på 4G/5G kan motta testen.

Gammel mobil? Sjekk ut utvalget til Komplett her (annonselenke)

- Husk å oppdatere telefonen din, slik at du har den nyeste programvaren fra operatøren din. Hvis du ikke har en oppdatert telefon kan det hende du ikke mottar testen.

Hvis man ikke ønsker å motta testen, må telefonen settes i flymodus eller skus helt av i god tid før og etter klokka 12. Det informeres om at det overstyres om man setter telefonen på lydløs og demper varslinger.

Her får du all informasjon om testen.