TEST: AKG N700NCM2

Klarer ikke å utmerke seg

Helt ålreite hodetelefoner, men til 3.000 kroner må man være noe mer enn helt ålreit.

GOD LYD: AKG gir deg mulighet til å finjustere lyden på N700NCM2, men sliter med å imponere i et stadig tøffere produktsegment. Foto: Pål Joakim Pollen
GOD LYD: AKG gir deg mulighet til å finjustere lyden på N700NCM2, men sliter med å imponere i et stadig tøffere produktsegment. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

AKG er på ingen måte en ukjent aktør i hodetelefonmarkedet. Den østerrikske produsenten har laget hodetelefoner lenger enn undertegnede har levd og ble i 1994 kjøpt opp av Harman, som igjen ble kjøpt opp av Samsung i 2017.

Med dagens testprodukt, N700NCM2, går AKG/Samsung rett inn i løvens hule: støydempende hodetelefoner til 3.000 kroner; et marked som de siste årene har vært dominert av Bose og Sony, og der de aller fleste hodetelefonprodusenter har et produkt som er med i kampen om kjøpernes gunst.

I denne prisklassen er det derfor ekstra viktig å tilby det lille ekstra, ellers blir man fort en i bermen.

Sitter godt

Tar vi eksteriøret først, er det ingen store fiksfakserier å spore hva gjelder designet på N700NCM2, uten at det gjør noe. Her får du et par hodetelefoner hvis overflate i hovedsak består av matt plast, der minneskumputene er trukket i skinn og der hodebøylen er trukket i godt polstret stoff på innsiden.

Hodetelefonene kan brettes sammen når de ikke er i bruk, og selve klokkene kan også vris drøye nitti grader utover, men bare noen få grader innover. Vi hadde likt det bedre omvendt, siden det er mer praktisk at de peker inn mot kroppen når du henger dem rundt halsen – med tanke på regn, kokos fra skolebrød eller hva det måtte være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer