Hurtiglading:

Klinker til med 240 watt

Kinesiske produsenter med enda raskere lading, både med og uten kabel. Nå går det virkelig unna.

REKORDRASKT: Etter bare tre og et halvt minutt er batteriet ladet fra 0-50 prosent med Oppos nye ladeteknologi. Foto: Oppo
REKORDRASKT: Etter bare tre og et halvt minutt er batteriet ladet fra 0-50 prosent med Oppos nye ladeteknologi. Foto: Oppo Vis mer
Publisert

I forbindelse med den pågående mobilmessen i Barcelona, MWC, har kinesiske Oppo vist frem sin foreløpig raskeste mobillading til nå, på hele 240 watt.

Oppo er moderselskapet til OnePlus, som nok er mer kjent for nordmenn, og søsterselskap til blant annet Vivo og Realme.

Koblet til en telefon utstyrt med et 4500 mAh batteri, skal 0-50 prosent lading gå unna på bare tre og et halvt minutt, og batteriet er fulladet på 9 minutter:

Som vanlig vil det nok ta litt tid før dette er på plass i selskapets telefoner.

150 watt i år

Nært forestående er imidlertid selskapets 150 wattslading, som loves å komme på en OnePlus-telefon i løpet av andre kvartal i år. Her går 0–50-øvelsen unna på fem minutter, mens fulladingen skjer på et kvarter. Ganske kjapt det også.

Vel så imponerende er at Oppo via deres «Battery Health Engine» lover at batteriet skal bevare minst 80 prosent av opprinnelig kapasitet etter 1600 ladesykluser.

Det er det dobbelte av mange andre, og over tre ganger så mange sykluser som Apple lover på sine telefoner - de lover nemlig 80 prosent kapasitet etter 500 sykluser.

Honor med 100 watt trådløst

I forbindelse med MWC-messa har også kinesiske Honor vist frem sine nye toppmodeller, Magic 4 og Magic 4 Pro. Selskapet var tidligere eid av Huawei, som i fjor trakk seg helt ut, og som da gjør at Honor kan selge telefoner med Googles programvare innabords.

Honor Magic 4 Pro kan skilte med 100 watts trådløs lading. Foto: Honor
Honor Magic 4 Pro kan skilte med 100 watts trådløs lading. Foto: Honor Vis mer

Pro-modellen kan blant annet skilte med 100 watts lading - både med og uten tråd. Det er med andre ord den raskeste trådløse ladingen på markedet, som ifølge Honor skal lade 4600 mAh-batteriet fra 0-90 prosent på 30 minutter.

Ellers kommer telefonen med den nye toppbrikka fra Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1, tre kameraer bak (ultravidvinkel 50Mp, vidvinkel 50Mp, 3,5x zoom 64Mp), 3D-ansiktsgjenkjenning OG ultrasonisk fingeravtrykksleser, samt IP68-sertifisering. Skjermen på 6,81 tommer har 1-120 Hz bildeoppfriskningsrate.

En snedig funksjon er «AI Privacy call», som med smart bruk av retningsbestemt lyd skal la deg utføre handsfree-samtaler på telefonen uten at det lekker særlig med lyd til dem rundt deg.

Hvorvidt de nye Magic-telefonene slippes utenfor Kina, gjenstår dog å se. Det var i hvert fall ikke tilfelle med den forrige generasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer