Huawei FreeBuds 3

Kliss like AirPods, men Huawei har flere ess i ermet

FreeBuds 3 kommer med aktiv støydemping, ny brikke og flere smarte funksjoner.

HUAWEI FREEBUDS 3: De nye øreproppene har et åpent design, men aktiv støydempingen skal gjøre lytteopplevelsen bedre i omgivelser med mye støy. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HUAWEI FREEBUDS 3: De nye øreproppene har et åpent design, men aktiv støydempingen skal gjøre lytteopplevelsen bedre i omgivelser med mye støy. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

BERLIN: Under IFA-messen, som gikk av stabelen i Berlin forrige uke, annonserte Huawei de nye FreeBuds 3-øreproppene. Det er tydelig at Huawei har latt seg inspirere av Apple og AirPods under utviklingen av disse, men kineserne er først av dem til markedet med en god nyhet.

FreeBuds 3 har nemlig aktiv støydemping, noe som kan komme godt med ettersom øreproppene – som AirPods – har et ganske åpent design. I motsetning til øreproppene i silikon, ligger ikke de harde inne i øret, og slipper mye lyd både ut og inn.

Støydempingen kan dermed gjøre det mer behagelig å bruke denne typen lydpropper i områder med mye støy, blant annet ved at du slipper å ha volumet så høyt for å kunne høre musikken.

FreeBuds 3 kommer i både hvit og svart farge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FreeBuds 3 kommer i både hvit og svart farge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Ny brikke

For første gang er også Huaweis brikkesett Kirin integrert i FreeBuds-proppene. Huawei forteller at Kirin A1 er spesialutviklet for FreeBuds 3, og skal sørge for rask og stabil Bluetooth-tilkobling, men også «øyeblikkelig paring».

Paremetoden er riktig nok kun tilgjengelig med Huweis smarttelefoner med EMUI10-grensesnittet eller nyere, så du vil ikke få denne muligheten på en annen Android-telefon eller iPhone.

Musikken styrer du enten via enheten din, eller ved å berøre på proppene for å bytte sang eller å slå støydempingen av og på. Akkurat som AirPods, vil FreeBuds 3 pause musikken når du tar av en av proppene eller begge.

Videre har lydproppene det Huawei omtaler som «Bone Sensor», som er en teknologi som fanger opp stemmen til brukeren gjennom vibrasjoner og skal gjøre at stemmer blir tydeligere og bakgrunnsstøy forsvinner, under samtaler.

Batteritiden er for øvrig anslått til 4 timer per lading, og med ladedekselet skal du kunne holde musikken gående i 20 timer.

FreeBuds 3 kommer til Norge i november og vil koste rundt 1990 kroner.

FreeBuds Lite har silikonpropper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FreeBuds Lite har silikonpropper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

FreeBuds Lite

Huawei viste også frem en tidligere annonsert «Lite»-utgave av FreeBuds 3, med silikonpropper fremfor den åpne løsningen til toppmodellen, som har en batteritid på rundt 12 timer.

Disse er rundt tusenlappen rimeligere enn FreeBuds 3 og de er tilgjengelig nå for under 1000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer