Sticky Widgets

Klistrelapper på iPhone-hjemskjermen

iOS 14 gir helt nye muligheter.

DIGITALE KLISTRELAPPER: Med Sticky Widgets kan du ha Post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen din. Foto: Kirsti Østvang
DIGITALE KLISTRELAPPER: Med Sticky Widgets kan du ha Post-it-lapper på iPhone-hjemskjermen din. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I iOS 14 kan iPhone-brukere endelig ha widgets på hjemskjermen. Det har åpnet dørene for en helt ny kategori apper på App Store, nemlig widget-apper.

To av de mest populære er i skrivende stund Widgetsmith (nummer 2 på topplisten) og Color Widgets (nummer 4), som du kan bruke til å legge egentilpassede widgets på hjemskjermen.

«Customizing the iPhone home screen is now an art form», skriver The Verge i en artikkel om trenden, som har tatt spesielt av på sosiale medier som TikTok og Instagram.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Sticky Widgets

Du må imidlertid ikke bruke timesvis på å tilpasse iPhone-hjemskjermen i apper som Widgetsmith.

Med widget-appen Sticky Widgets kan du gå «old school» med helt enkle klistrelapper, altså Post-it-lapper. Husk melk og brød - eller dimensjonene på et rom du skal kjøpe maling til.

Sticky Widgets er ganske enkel å ta i bruk. Etter at du har lastet den ned, legger du en widget på hjemskjermen på «vanlig vis».

Har du ikke lært deg fremgangsmåten ennå, gjør følgende:

  • Trykk og hold på et tomt område på hjemskjermen til alle ikonene begynner å riste.
  • Trykk på pluss-tegnet øverst til venstre.

Så finner du Sticky Widgets i lista og velger ønsket størrelse, før du til slutt trykker på Legg til widget.

FREMGANGSMÅTE: 1) Trykk på plusstegnet oppe til venstre, 2) Finn Sticky Widgets og 3) Legg til widget. Skjermbilde: Kirsti Østvang
FREMGANGSMÅTE: 1) Trykk på plusstegnet oppe til venstre, 2) Finn Sticky Widgets og 3) Legg til widget. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

PS: For å legge til tekst på klistrelappen din, må du trykke på den når hjemskjermen ikke er i redigeringsmodus.

PPS: Opplever du at du får samme tekst på flere klistrelapper, må du trykke og holde på den, velge Rediger widget og så velge en ny notat-id. Du kan velge et tall mellom 1 og 999. Begynn fra starten for sikkerhets skyld.

PPPS: Du kan se all de lagrede notatene dine ved å åpne Sticky Widgets-appen på vanlig måte.

Du kan ha Sticky Notes-widgetene i de tre vanlige størrelsene som støttes av iOS 14. Du kan også tilpasse på en klistrelapp ved å endre blant annet farge, skrifttype og skriftstørrelse.

TILPASS: Du tilpasser klistrelappen ved å trykke og holdet på det og velge Rediger widget. Skjermbilde: Kirsti Østvang
TILPASS: Du tilpasser klistrelappen ved å trykke og holdet på det og velge Rediger widget. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Sticky Widgets er gratis å laste ned, men du kan betale 22 kroner for å få tilgang til flere farger og skrifttyper.

Last ned:
Sticky Widgets fra App Store (gratis).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer