Klistremerkene snakker med mobilen din

De små NFC-klistremerkene kan gjøre hverdagen enklere.

NFC-KLISTREMERKER: Disse klistremerkene kan kommunisere med telefonen din og gjøre hverdagen enklere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NFC-KLISTREMERKER: Disse klistremerkene kan kommunisere med telefonen din og gjøre hverdagen enklere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For over fem år siden skrev vi om NFC – Near Field Communication.

Teknologien var da så vidt begynt å komme i enkelte mobiltelefoner, men de senere åra har så og si alle telefoner innebygd støtte for NFC.

Også iPhone, selv om Apple her har begrenset bruken til kun å omhandle deres betalingsløsning, Apple Pay.

LES OGSÅ: Her bruker vi Apple Pay i Norge

Mer moro på Android

Har du en Android-telefon med NFC kan teknologien brukes til så mangt. Du kan bruke det til å sende bildet som er åpent på telefonen til en annen telefon bare ved å la baksidene av telefonene berøre hverandre. Det samme gjelder om du har en nettside åpen, eller en app, der mottakeren blir tatt rett inn til riktig app-side i Googles app-butikk.

Mange Bluetooth-høyttalere kommer også med NFC, slik at du enkelt kan pare mobilen og høyttaleren bare ved å holde dem inntil hverandre, i stedet for å holde en knapp inne og gå veien om Bluetooth-menyen.

NFC sørger kun for å opprette kontakten mellom de to enhetene. Selve dataoverføringen kan for eksempel skje via Bluetooth eller WiFi Direct.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer