Klistremerker med Bluetooth

Smart løsning for deg som har en tendens til å rote bort ting.

Ved å klistre på denne, kan du lett finne ting du har en tendens til å rote bort.
Ved å klistre på denne, kan du lett finne ting du har en tendens til å rote bort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av mobiltelefonen er nøkler og lommebok for mange de mest vitale tingene å ha i lomma når de forlater boligen, men hva gjør du når du ikke kan finne en av dem?

En mulighet er å ha et StickNFind-klistremerke på dem, så kan du bruke mobiltelefonen til å finne dem igjen.

Les også: Mistet telefonen? Slik finner du den igjen

Avstand, ikke retning

Klistremerker med Bluetooth


Konseptet er enkelt – klistremerkene, som måler 2,5 centimeter i diameter, går på batteri og har Bluetooth 4.0 innbakt. Når du så starter den tilhørende appen på telefonen din (iPhone/Android), kan du se hvor langt unna klistremerket befinner seg. Så er det bare å begynne å leke «tampen brenner». Du kan nemlig kun se avstanden til klistremerket og ikke retningen.

I tillegg har klistremerkene både vibreringsmulighet og LED-pære, slik at du kan lete etter dem i mørket. I følge produsenten vil batteriet holde i mer enn ett år, og appen vil også varsle deg når en av klistremerkene begynner å gå tom for strøm. Bluetooth 4.0 bruker lite strøm og har en oppgitt rekkevidde på inntil 30 meter hvis ikke det er noen hindre mellom enhetene. Opp til 20 klistremerker kan knyttes til én telefon

Klistremerker med Bluetooth


Ikke bare for småting

Det er ikke bare nøkler og lommebok produsenten har tenkt på – klistremerkene kan også festes på kjæledyr eller barn (for eksempel på skoen), og én av funksjonene er da at telefonen din kan utløse en alarm dersom klistremerket kommer for langt unna. Og omvendt, slik at nøklene dine vibrerer dersom mobiltelefonen ligger igjen hjemme når du går ut døra.

Andre bruksområder er for eksempel å klistre et merke på bagasjen slik at du kjapt blir varslet når den kommer opp på rullebåndet på flyplassen. På samme måte som NFC-klistremerkene som følger med enkelte mobiltelefoner, kan du også bruke disse merkene til å aktivere funksjoner på telefonen, slik at den setter seg på lydløs når du kommer inn på soverommet eller aktiverer GPS om du setter deg i bilen.

StickNFind er et prosjekt på den Kickstarter-lignende gründertjenesten indiegogo, og selv om produsenten i utgangspunktet ba om 70.000 dollar for å finansiere prosjektet, nærmer de seg det tidobbelte fra brukerne.

Prisen ligger på drøye 15 dollar per klistremerke, med rabatt om du bestiller flere. I tillegg til 15 dollar i frakt internasjonalt. Levering forventes å bli i mars måned, og StickNFind viser seg også frem på årets CES-messe i Las Vegas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer