Knust Mate X-skjerm? Det blir dyrt

Ikke bare er telefonen dyr - trenger du ny skjerm koster det skjorta.

DYRT Å BYTTE: En knust Mate X-skjerm vil koste mer enn en iPhone 11 å bytte. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DYRT Å BYTTE: En knust Mate X-skjerm vil koste mer enn en iPhone 11 å bytte. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Huaweis brettbare Mate X-telefon er foreløpig ikke lansert i Norge, og det kan nok hende at vi må se lenge etter den om ikke floka mellom kinesiske og amerikanske myndigheter løser seg, siden Huawei fortsatt ikke får legge Google-apper på nye telefoner. Dog skal det sies at Microsoft nylig fikk lisens til å handle med Huawei igjen, så det ser ikke helt mørkt ut.

Om den skulle havne i norske butikker blir den etter all sannsynlighet den dyreste modellen på markedet. I Kina koster den 22.000 kroner, og med nesten dobbelt så høy merverdiavgift i Norge, ville vi nok ha sett en prislapp på over 24.000 kroner her til lands.

Over 9.000 kroner for ny skjerm

På sine nettsider har Huawei denne uka lagt ut prisene for reparasjon av Mate X. En ny skjerm koster 7080 yuan, eller da drøye 9.000 norske kroner, ifølge Gizchina.

Og siden skjermen tross alt ligger på utsiden av hele telefonen når den er klappet sammen, kan den nok være mer utsatt for skader enn normalt.

Til sammenligning må du regne med opptil 4.000 kroner om du må reparere iPhone-skjermen din via offisielle kanaler, men det er klart – de er ikke brettbare slik Mate X er.

Samsung gir deg ett års forsikring

I det norske markedet er det foreløpig bare Samsung Galaxy Fold som er av den brettbare sorten. Kjøper du den, til den nette sum av 21.000 kroner, får du med ett års forsikring der egenandelen for å bytte en knust skjerm er 1390 kroner i forsikringsperioden.

Dog kan du bare gjøre dette én gang, og deretter firedobles prisen for skjermbytte. Telefonen må dessuten være kjøpt innen utgangen av 2019 for å få med denne forsikringen på kjøpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer