Bytte mobilskjerm

Knust skjerm? Det kan bli dyrt

Vår prissjekk viser at det kan være lurt å passe godt på mobiltelefonen.

KOSTBART: En knust mobilskjerm kan fort bli dyr å reparere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KOSTBART: En knust mobilskjerm kan fort bli dyr å reparere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag er det en av de største festdagene i Norge, og landet rundt strømmer folk til gatene for å feire nasjonaldagen. Denne dagen innebærer også mye stress for mange. Det er store folkemengder og mange står beredt med mobilkameraet for å ta bilder av sine unge håpefulle, folk som går i tog og andre, store begivenheter.

Da kan det være fort gjort at mobiltelefonen går i bakken, og lander den på asfalt, steinheller eller brostein, er det stor sjanse for at skjermen går i tusen knas. Mange har forberedt seg med å omslutte et deksel rundt sitt aller kjæreste, men det er ikke alltid det holder.

Vi har undersøkt prisen på å bytte av skjerm, og her kommer det tydelig frem at det kan bli en kostbar affære å miste mobiltelefonen i bakken, med mindre skaden dekkes av garanti eller forsikring, som du har tegnet selv.

Dyrt om glasset knuser

I denne prissjekken har vi undersøkt de autoriserte kundestøttekanalene, men vær obs på at det også finnes tredjeparter som bytter glass for deg - ofte billigere enn de autoriserte - men merk at reparasjon utført ved uautoriserte verksteder kan føre til at garantien brytes.

Modellene vi har sjekket er:

iPhone X fra 2017 og iPhone Xs, som er den nyeste, har så å si identiske skjermer, derfor er også prisen på reparasjon av skjerm hos Apple den samme: 3049,75 kroner. Enda dyrere blir det hvis du knuser skjermen på en iPhone Xs Max, det skal Apple ha 3579,75 kroner for å fikse.

Rimeligere er det hvis du har en iPhone 8 som trenger bytte av skjerm, enkelt og greit fordi den ikke er like avansert og jobben med å bytte er ikke like krevende. Her er prisen 1679,75 kroner.

Ulempen ved å ta det direkte gjennom Apple, er at telefonen må sendes inn og du risikerer å være uten iPhonen din en viss periode. Heldigvis er det flere autoriserte verksteder som tilbyr skjermbytte på dagen, deriblant Eplehuset. Prisene er noe høyere enn hos Apple, men ventetiden er mye kortere:

  • iPhone 8: 2399 kroner
  • iPhone X/Xs: 3699/3899 kroner
  • iPhone Xs Max: 4099 kroner

Andre toppmodeller

Våre undersøkelser viser at det også kan være kostbart om skjermen til andre toppmodeller knuses. Mobylife, som er autorisert verksted for en rekke smarttelefonprodusenter, har følgende priser på Samsung Galaxy S8 og S10:

  • Galaxy S8: 3150 kroner
  • Galaxy S10: 3450 kroner

Like dyrt blir det hvis skjermen til kamerakjempen Huawei P30 Pro går i tusen knas, da må du fort ut med 3450 kroner. Enda dyrere er det for Mate 20 Pro. Reparasjon av skjermen tapper deg for 4090 kroner - like mye som med iPhone Xs Max, så du har god grunn til å ta godt vare på telefonen.

Sony XZ2-eiere slipper faktisk mye billigere unna - her er prisen for skjermreparasjon 1490 kroner.

Prisene inkluderer frakt.

Når det gjelder iPhone, kan det være greit å være obs på at det fort kan bli mye dyrere å skifte skjermen hvis mobilen har en annen skade. Faktisk kan det bli dobbelt så dyrt, avhengig av skade på iPhonen. Enkelte deler kan ikke repareres, og du blir i stedet tilbud en erstatningsenhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer