TEST: Bose Sport Earbuds

Komfort i toppklassen

Spørsmålet er bare om de treffer de helt blink med de nye øreproppene. Se hva vi mener.

GODE TIL TRENING: Bose Sports Earbuds er store propper, men de sitter faktisk godt fast i øret. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GODE TIL TRENING: Bose Sports Earbuds er store propper, men de sitter faktisk godt fast i øret. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bose har lenge vært en fremtredende aktør i markedet for hodetelefoner, men selskapets ørepropper har enn så lenge ikke slått like godt an som de populære QuietComfort-hodetelefonene, som kanskje er mest kjent for sin enestående støydemping.

I år lanserer Bose to nye ørepropper og tar samtidig i bruk QuietComfort-navnet på én av dem. Nærmere bestemt Bose QuietComfort Earbuds, som er modellen med aktiv støydemping og som du kan lese test av her, samt Sports Earbuds som er en mer sportslig variant med IPX4-sertifisering, dog uten støydemping, men til en lavere pris.

Ifølge Bose skal du faktisk kunne bruke proppene i regnvær.

STORE: Både propper og etui er større enn gjennomsnittet i markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STORE: Både propper og etui er større enn gjennomsnittet i markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Bose Sports Earbuds

Det første som slår oss med de nye Sports Earbuds fra Bose, er hvor stort all ting her. Fra etui til propper.

Etuiet er nok det største vi har borte i og får Jabra Elite 75t-etuiet til å fremstå som knøttlite. Bose-etuiet er et du ikke vil ha (plass til) i bukselomma og trolig ikke heller jakkelomma, men det gjør seg best i sekken eller PC-veska.

Bose-etuiet har for øvrig batteriindikator på fremsiden, koble sammen-knapp mellom proppene under lokket og en USB-C-kontakt på baksiden for lading.

Men når du ser størrelsen på proppene, forstår du godt hvorfor etuiet er deretter. Proppen er mer eller mindre todelt med en høyttalerdel som går inn i øret og én der antenne, mikrofon, batteri og liknende sitter. Denne mikrofondelen stikker godt ut av øret og gjør at Bose Sports Earbuds plasserer seg sammen med Apple AirPods og Microsoft Surface EarBuds over ørepropper som ikke akkurat er diskré.

Store i størrelsen til tross, de nye Bose-proppene sitter godt fast i øregangen og er samtidig svært komfortable.

Verdt å merke seg at Sports Earbuds ikke har aktiv støydemping som QuietComfort-proppene kan skilte med, men belager seg på passiv støydemping ved at tuppene dekker øregangen. Det fungerer helt OK, men mange vil nok savne aktiv demping av støyen.

I esken medfølger det tre par tupper/finner, som Bose har døpt StayHear Max, i ulik størrelse. Ifølge selskapet har de en «nesten magisk evne til ikke å falle ut», og vi kan i hvert fall skrive under på at de sitter godt under trening.

Hva batteritiden gjelder, er den på det jevne. Bose lover 5 timer per lading, noe de treffer godt på, samt 10 timer fra etuiet. Da er vi oppe i 15 timer, som i de fleste tilfeller er godt nok, men det er på ingen måte klasseledende.

Grei app

Du finner to Bose-apper i appbutikken på mobilen din, Bose Connect og Bose Music, og det er sistnevnte du skal velge. Begge kan riktignok brukes med Sport Earbuds, men det er mer funksjonalitet i Music-appen.

Ved førstegangsoppsettet får du det litt uvanlige valget med å velge navn på proppene og blant alternativene finner vi Etterbrenner, Hemmelighet, Ørekos, Dobbeltproblem og Svart trøffel, som vi gikk for.

I appen kan du se batteristatus, justere volum, veksle mellom kilder – som er kjekt hvis du har paret øreproppene med flere enheter, aktivere in-ear-deteksjon – som registrerer om du har proppene i øret, og om musikken skal pauses når du tar ut høyre ørepropp – og sette opp betjening på øreproppene, som er svært begrenset.

De mulighetene du har til betjening på øreproppene, begrenser seg til å trykke to ganger på venstre ørepropp for få informasjon om batterinivået eller spille av neste spor. Og det er det.

BOSE MUSIC: Appen til Bose har det mest grunnleggende av funksjoner.
BOSE MUSIC: Appen til Bose har det mest grunnleggende av funksjoner. Vis mer

Stabil Bluetooth

Selve oppkoblingen med enheter vi har testet Bose Sport Earbuds med, som Android-mobil, PC og nettbrett, har vist seg å være svært stabil med ingen dropp eller skurr på linja.

Når det gjelder forsinkelse, som ofte forekommer på Bluetooth-enheter og betyr at lyden ligger etter bildet, er ikke den spesielt tydelig på Bose-proppene og med mindre du aktivt fokuserer på eventuelt etterslep i lyden, vil du ikke merke noe til det i det hele tatt.

Fengende lyd

Én ting vi ikke finner i appen, er manuell equalizer. Bose kjører i stedet Active EQ som selve tilpasser lydbildet etter musikken som spilles og vi må ærlig si at den fungerer veldig godt.

Resultatet av den aktive equalizeren er et varmt og detaljert lydbilde det fenger godt av, med litt ekstra fyldig bass som i hvert fall undertegnede foretrekker til treningsøkta.

Mikrofonene er like så og fanger opp stemmen din godt, samtidig som den klarer å luke bort mye av omgivelsesstøyen, med positive tilbakemeldinger fra personen i den andre enden av samtalen.

På vår side hører vi også motparten godt og tydelig, selv om man må øke volumet litt når man er i områder med mye støy.

STORE OG FENGENDE: Det er ingenting å si på lydkvaliteten vi blir servert av Sports Earbuds. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STORE OG FENGENDE: Det er ingenting å si på lydkvaliteten vi blir servert av Sports Earbuds. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Alternativer

Er du ute etter ørepropper spesifikt til treningsformål, er Jabra Elite Active 75t. De koster hundrelappen mer, men er både lettere og mindre har bedre batteritid. I tillegg låter de svært godt.

Av dedikerte sportspropper har vi også testet Beoplay E8 Sport, som både sitter godt og leverer suveren lyd, men de er til gjengjeld litt dyrere enn Boses alternativer.

Konklusjon

Bose Sports Earbuds er et par gode ørepropper for trening. God komfort, balansert lyd med fyldig bass til de hardeste øktene og solide mikrofoner som fanger opp den andpustne stemmen din etterpå, er noen av høydepunktene.

Proppene sitter også godt fast i øret, og fester du dem riktig, bør det ikke være noen risiko for at de spretter ut når du spretter rundt i skogen.

Ellers kan vi nevne at batteritiden ikke er mer enn på det jevne, samtidig som at proppebetjeningen er alt annet enn omfattende.

Du bør også merke deg at både proppene og etuiet er større enn gjennomsnittet, men bryr du deg ikke om det, er Boses sportspropper en ypperlig treningskompis.

Testresultat

Bose Sport Earbuds

– God lydkvalitet
– Gode mikrofoner
– Komfort i toppklassen
– Sitter godt

– Stort etui
– Litt store propper
– Begrenset betjening

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer