Kommer Airplay direct?

Rykter skal ha det til at Airplay snart ikke vil kreve et separat trådløst nett.

Det ryktes om at neste versjon av Airplay ikke vil kreve trådløst nettverk.
Det ryktes om at neste versjon av Airplay ikke vil kreve trådløst nettverk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med den siste oppdateringen av OS X (Mountain Lion), er nå Apples AirPlay-teknologi tilgjengelig på alle deres enheter. AirPlay gjør at du kan sende bilder, musikk og video fra en enhet til en annen – for eksempel ved å spille av en video du har lagret på iPhone direkte på en Apple TV som er koblet til TV-en i stua.

Apple lisensierer også ut lyddelen av AirPlay, og mange trejdepartsprodusenter har derfor laget høyttalerløsninger, forsterkere og lignende som bruker den samme teknologien.

Foreløpig krever imidlertid dette at enhetene er tilkoblet det samme trådløse nettverket. Derfor får du altså ingen glede av Airplay om du tar med utstyret på ei hytte der det ikke finnes noe trådløst nett. Til den slags bruk er det bedre med en Bluetooth-basert løsning, selv om det da blir begrensninger i rekkevidde og båndbredde.

På samme måte som WiFi direct (som blant annet finnes i Android-enheter som kjører versjon 4.0 og oppover, samt i enkelte kameraer som Samsung NX20), ryktes det nå om at den neste iterasjonen av Airplay, Airplay direct, vil fungere på samme måte.

Dermed trenger ikke enhetene å være koblet på et trådløst nett – det opprettes heller en direkte trådløs forbindelse mellom avspiller og mottaker.

Muligens får vi høre mer om dette når Apple skal vise frem den neste iPhone-utgaven, som mange spår blir den 12. september.

Dog er det fortsatt ingen som har fått noen invitasjon ennå.

Les også:
Neste iPhone til Norge i oktober?
Dette er Airplay

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer