Google I/O 2023

Kommer Apple i forkjøpet

Her er Googles nye brettbare mobil.

IKKE TIL NORGE: Foreløpig blir ikke Googles nye Pixel Fold lansert i Norge. Foto: Google
IKKE TIL NORGE: Foreløpig blir ikke Googles nye Pixel Fold lansert i Norge. Foto: Google Vis mer
Publisert

Helt siden Huawei ble satt på USAs entitetsliste, har det norske mobilmarkedet i praksis bestått av to aktører: Apple og Samsung.

Det er flere produsenter som selger smartmobiler her til lands. Sony, Xiaomi, OnePlus, Motorola og Nokia for å nevne noen. Men de er sjelden å se på topplistene til Telia og Telenor.

Vi liker rett og slett det trygg og kjente, og bryr oss heller ikke om det er dyrt.

Endelig norsk Pixel-lansering

På grunn av lite mangfold var det mange som jublet da Google omsider lanserte sine Pixel-mobiler i Norge i fjor. Vi endte opp med å kåre Pixel 7 Pro til årets mobilkjøp.

Derfor var det kanskje knyttet mer spenning til Googles årlige utviklerkonferanse I/O, som gikk av stabelen onsdag kveld norsk tid, i år enn tidligere år.

Her presenterte nemlig IT-giganten en rekke nye produkter, inkludert nye mobiler.

SPORTSKLOKKE: Her er Apple Watch Ultra, Apples nye sportsklokke. Denne er større, tåler mer og har noen egenskaper som gjør den bedre egnet til idrettsutøvere og folk som driver med ekstremsport. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Men nye Pixel Fold lar vente på seg

Sånn sett er det noe skuffende at den mest spennende av de nye telefonene, den brettbare Pixel Fold, ikke blir lansert i Norge med det første.

Med en prislapp på 1899 euro, nesten 22 000 kroner, er noen kanskje likeglade.

TO SKJERMER: Skjermen brettet ut er på 7,6 tommer. Den utvendige skjermen er 5,8 tommer. Foto: Google
TO SKJERMER: Skjermen brettet ut er på 7,6 tommer. Den utvendige skjermen er 5,8 tommer. Foto: Google Vis mer

Nå har Samsung nærmest tatt eierskap på konseptet, men Google har et par ess opp ermet som gjør Pixel Fold til en ekstra spennende nyhet: kameraet, og programvaren.

Selv hevder Google at Pixel Fold har det «beste kameraet på en brettbar», men det gjenstår naturligvis å se. De har også tilpasset programvaren slik at man kan bruke apper i delt skjerm, og du kan dra og slippe innhold mellom apper.

USA, Storbritannia, Tyskland og Japan er de første landene som vil få Pixel Fold.

Pixel Tablet

I en verden hvor nettbrett for mange er synonymt med iPad, vil kanskje særlig Android-folket glede seg over at Google endelig lanserer et nettbrett igjen.

Pixel Tablet er ingen revolusjon i så måte. Det er et nettbrett, som ser ut som de fleste andre nettbrett, og som kjører Android. Skjermen er 11 tommer stor og det har kamera du kan bruke til videosamtaler.

LADEDOKK: Google inkluderer en ladedokk med innebygd høyttaler når du kjøper Pixel Tablet. Foto: Google
LADEDOKK: Google inkluderer en ladedokk med innebygd høyttaler når du kjøper Pixel Tablet. Foto: Google Vis mer

Det kanskje mest interessante her er at det kommer med en dokkingstasjon med innebygd høyttaler.

Nettbrettet festes til denne magnetisk, og i tillegg til lading, vil du kunne ta i bruk en egen «Hub Mode». Det gjør at du kan bruke brettet som en digital bilderamme, smarthjem-styringsenhet og så videre.

Pixel Tablet kommer i salg i Norge den 20. juni. Prisen starter på 7390 kroner. Pixel Dock er inkludert.

Ny mellomklassemodell

Da Google lanserte toppmodellene Pixel 7 og 7 Pro i Norge i fjor, slapp de også mellomklasse-utgaven Pixel 6a. Denne har nå fått en oppfølger i Pixel 7a.

KAMERASTRIPE: Pixel 7a har likt design som resten av 7-serien. Foto: Google
KAMERASTRIPE: Pixel 7a har likt design som resten av 7-serien. Foto: Google Vis mer

Pixel 7a er en relativt godt spekket telefon med 6,1 tommer skjerm, 64 megapiksel kamera og 128 GB lagringsplass. Denne blir tilgjengelig i Norge allerede fra og med i dag, og koster 5490 kroner.

Én ting til?

Under fjorårets utviklerkonferanse ga Google en sniktitt på den da kommende toppmodellen Pixel 7 og 7 Pro. Det har blitt spekulert i om de vil vise fram Pixel 8 og 8 Pro under årets I/O.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer