– Kommer med Google-konkurrent

Monopolanklager får Apple til å tenke annerledes, samtidig som selskapet ønsker mer kontroll.

APPLE-SØK: Apple kan komme med en konkurrent til Google, hevder Financial Times. Foto: Kirsti Østvang
APPLE-SØK: Apple kan komme med en konkurrent til Google, hevder Financial Times. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Ifølge rapporter fra Financial Times (krever innlogging) jobber Apple men en søkekonkurrent til Google. Nettstedet skriver at Apple i iOS 14 har begynt å vise egne søkeresultater og at selskapet den seneste tiden har hyret inn eksperter på søk.

Bakgrunnen skal være at det amerikanske justisdepartementet nylig gikk til sak mot Google, som er anklaget for å misbruke sin dominerende posisjon i markedet innen nettsøk, skriver The New York Times.

Samme nettsted skriver at Google betaler Apple mellom 8 og 12 milliarder dollar, 74–110 milliarder kroner, for å være standard søkemotor på Apples produkter.

Ønsker mer kontroll

Financial Times skriver at søksmålet skal ha fått sving på Apples planer om å utvikle en egen søkemotor, og viser blant annet til at Apples såkalte web-crawler, Applebot, som søker gjennom Internett, har vært mer aktiv de seneste ukene.

Samtidig har Apple vist tendenser på at de ønsker økt kontroll over komponentene og teknologien i sine egne produkter. Et ferskt eksempel på det er at Apple planlegger å skrote Intels prosessorer og heller bruke egne brikkesett i MacBookene, og det er ikke utenkelig at også søkemarkedet står for tur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer