Griffin iTrip Clip gjør hodetelefonene trådløse

Kommer vi alle til å gå rundt med slike i tiden fremover?

Liten dings gjør de kablede hodetelefonene Bluetooth-kompatible.


HODETELEFON-ADAPTER: Denne lille dingsen kan være løsningen på dine kommende iPhone-hodetelefon-sorger. Foto: Griffin
HODETELEFON-ADAPTER: Denne lille dingsen kan være løsningen på dine kommende iPhone-hodetelefon-sorger. Foto: Griffin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag forventes Apple å lansere en ny iPhone 7 uten hodetelefon-utgang, og det kommer neppe til å forbigå i stillhet.

Selv om Apple ikke vil være de første til å fjerne den klassiske 3,5mm-utgangen. Lenovos Moto Z, lansert tidligere år, kommer også uten.

Men når Apple gjør drastiske endringer er både oppstyr og konsekvens mye større, fordi utslagsfeltet er langt større.

LES OGSÅ: 7 rykter om iPhone 7

Alternativene

Så mens kommende iPhone 7-eiere snart vil oppleve at de gamle hodetelefonene deres ikke lenger kan brukes helt uten videre, har vi den siste tiden sett flere alternative løsninger på problemet.

Apple ser nok for seg at fremtidens iPhone-ørepropper skal plugges i Lightning-kontakten. Det er allerede blitt lansert ørepropper med Lightning-plugg, som disse nye fra Libratone.

Ifølge ryktene kommer Apple også til å legge ved en adapter for å koble til gamle hodetelefoner i Lightning-porten (så da gjelder det bare å ikke miste den …)

Trådløst er en annen mulighet. Og trådløse hodetelefoner finnes det mange av fra før av, og vi kan nok forvente enda flere i tiden fremover.

Trådløs hodetelefon-adapter

STYR MUSIKKEN: iTrip Clip sørger ikke bare for at lyd overføres trådløst fra mobilen, men du kan også styre musikken og til og med svare om noen ringer deg. Foto: Griffin
STYR MUSIKKEN: iTrip Clip sørger ikke bare for at lyd overføres trådløst fra mobilen, men du kan også styre musikken og til og med svare om noen ringer deg. Foto: Griffin Vis mer

Tilbehørsprodusenten Griffin har dessuten laget en fiffig liten dings som forvandler dine kablede hodetelefoner til trådløse.

iTrip Clip er utstyrt med avspillingsknapper slik at du kan starte/stoppe musikken din eller justere volumet, og du kan også svare på samtaler og aktivere talestyringsfunksjoner som Siri eller Google Nå med den.

Det skal også være mulig å koble til en AUX-kabel i bilen, slik at du kan høre på musikk fra din nye iPhone 7 i bilen. Ja, eller en hvilken som helst annen enhet som støtter Bluetooth 4.1.

Den lades opp via mikro-usb og skal ha en spilletid på opptil seks timer.

MÅ LADES OPP: Hodetelefon-adapteren skal holde i opptil seks timer og lades med en mikro-usb-kabel. Foto: Griffin
MÅ LADES OPP: Hodetelefon-adapteren skal holde i opptil seks timer og lades med en mikro-usb-kabel. Foto: Griffin Vis mer

LES OGSÅ:
Derfor er det en god idé at iPhone mister hodetelefon-utgangen
Så bra er trådløse Bode QuietComfort QC35
Nye USB-C-kabler kan ødelegge PC-en

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer