Ice kjøper Komplett Mobil

Komplett-kunde? Slik blir din nye mobilhverdag

Kundene flyttes snart til Ice.

FLYTTES: Neste måned starter migreringen av Komplett Mobil-kunder til Ice. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FLYTTES: Neste måned starter migreringen av Komplett Mobil-kunder til Ice. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Ice.

Denne uken ble det kjent at Ice blar opp rundt 105 millioner for kundebasen til Komplett Mobil. Migreringen av kundene starter i april og skal ferdigstilles i løpet av juni, det betyr at du som nå er Komplett Mobil-kunde snart blir Ice-kunde.

Det spørsmålet mange Komplett-abonnenter nå stiller seg, er om det blir noen endringer for dem. Spesielt med tanke på nåværende abonnement og eventuelle prisendringer.

Vi har derfor sjekket abonnementsutvalget til de to operatørene og andre tjenester de tilbyr.

Mobildata

Komplett Mobil-kunder har fått informasjon fra selskapet om at de skal flyttes over til et Ice-abonnement og hvilket det blir. Ettersom de to selskapene ikke har helt identisk utvalg, blir du som Komplett Mobil-kunde flyttet over til det Ice-abonnementet som har lik pris, eller prisen som er nærmest.

500 MB 1 GB 2 GB 3 GB 4 GB 6 GB 10 GB 15 GB 20 GB 30 GB 50 GB
Ice99129249299349399449499
Komplett Mobil125189249299399449599
Nærmeste konkurrent99119189199249359399459499499*
*Chili mobil Fri Data

For eksempel blir MedioFlex 4 GB--kunder flyttet over til Ices abonnement med 3 GB mobildata fordi de to abonnementene har tilsvarende pris.

Som du ser i tabellen over, blir det ingen omfattende endringer i overgangen fra Komplett Mobil til Ice. I hovedsak blir det kundene med 4 GB hos Komplett som «taper» 1 GB i måneden, mens dem med 50 GB i måneden trolig blir flyttet til Ices 30 GB til 499 kroner. Ellers øker prisen for Kompletts 1 GB-kunder med 4 kroner per måned.

Sett under ett tilbyr både Ice og Komplett Mobil konkurransedyktige priser og utvalg av mobildata. Er du en virkelig storbruker av mobildata, er Telia X og Chili mobils «fri data»-abonnementer gode alternativer. Men ikke glem at Ice tilbyr Data Frihet som gir 1000 GB mobildata ved en maksimal hastighet på 10 Mbps til 99 kroner ekstra i måneden.

Verdt å merke seg er imidlertid at denne ekstra mobildataen kun gjelder når du bruker Ices eget mobilnett, Ice+.

Tjenester

Så hva tilbyr operatørene av ekstra tjenester? Begge har selvfølgeligheter som fri SMS, MMS og tale, datarulling, ingen bindingstid og surfing i EU- og EØS-land uten ekstra kostnader inkludert i månedsprisen. Komplett Mobil-kunder mister dog inkludert datastreifing i blant annet Thailand og USA.

Hvis du bruker mobildata på reise i USA koster det deg 1,25 kroner mer per megabyte. Å ringe hjem koster 2,50 kroner per minutt. For Thailand er tallene henholdsvis 1,25 kroner per megabyte og 9,38 kroner per minutt når du ringer til Norge. Prisen per tekstmelding fra USA og Thailand til Norge er 3,12 kroner.

Til gjengjeld er Ice rimeligere når det kommer til bruk av mobilen på ferger:

Båt, data Båt, ringe Båt, SMS
Komplett17,9913,995
Ice1012,53,12

Mens prisene på å ringe spesialnumre er forholdsvis like, avhengig av hvem og hvor du ringer:

1881/start 1881/minutt 800- 815-
Komplett15281,243,24
Ice15,4327,790,743,76

Hva med å anskaffe et ekstra SIM-kort eller data-SIM-kort. Vi har også sjekket prisene for det, samt hva det koster ekstra i måneden å motta fakturaen på papir:

Data-SIm/start Data-sim/mnd Tvilling-start Tvilling-måned papirfaktura
Komplett0391703639
Ice02903955

En annen ting er at du som er Ice-kunde flyttes over til et nytt mobilnett. Komplett Mobil benytter Telenors mobilnett, mens Ice har sitt eget, kalt Ice+. Ifølge selskapet selv dekker de 89 prosent av alle mobilkunder i Norge. Utenfor sine dekningsområder leier de dekning hos Telia.

Vi har stilt Ice spørsmål om datastreifing og eventuelle andre endringer på abonnement og tilleggstjenester, men har i skrivende stund ikke fått svar.

- Vi har attraktive priser og produkter

Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør i Ice, skriver i en e-post til Dinside at de deres abonnementsportefølje er under konstant vurdering og utvikling. Samtidig sier han at de har svært attraktive priser og produkter sammenliknet med deres konkurrenter.

«Data Frihet kan ikke holdes utenfor her, for det er jo tross alt markedets beste dataprodukt», skryter Johannesson.

- Hva med fri datastreifing i USA og Thailand?

«Ice har svært konkurransedyktige priser og produkter, og dette får vi svært gode tilbakemeldinger på fra våre kunder. Det er riktig at ice i dag ikke har EU+, dette har Komplett Mobil vært alene om i det norske markedet. Ice tilbyr derimot flere produkter og verktøy som de nye kundene nå får tilgang til. Som egen app for administrering av abonnementene, Data Frihet med 1000 gigabyte data og vi har åpnet for deling av rollover data», skriver han i e-posten.

Han legger til:

«Ice har forøvrig også en utlandspakke med 78 land med inkluderte minutter og SMS. USA og Thailand er inkludert i den utlandspakken.»

Johannesson lover kundene spennende nyheter i tiden fremover og at de skal fortsette å utfordre Telia og Telenor, men ønsker ikke å avsløre planene riktig ennå.

Er du Komplett Mobil-kunde? Har du planer om å bli med over til Ice?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer