TEST: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Kraftig batterisluker

På papiret har S20 Ultra nært sagt alt, men vi er ikke helt overbevist om at dette er årets nummer én-telefon.

MEGET STERK: Skjermen på S20 Ultra er i særklasse, men det skulle bare mangle med den prislappen. Foto: Pål Joakim Pollen
MEGET STERK: Skjermen på S20 Ultra er i særklasse, men det skulle bare mangle med den prislappen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er ikke mye Samsung har spart på i sin nye toppmodell, S20 Ultra. Den har svært kraftig maskinvare, en vanvittig flott skjerm, fremtidig 5G-støtte, enormt batteri (5.000 mAh), ekstremt kamera (108 megapiksler, «100x» zoom), kan filme i 8K, er vanntett, støtter minnekort og så videre.

På papiret er det ingen telefoner som slår Samsungs nye toppmodell, men så koster den også deretter: 128 GB-versjonen, som er den eneste som selges i Norge foreløpig, koster deg 14.500 kroner. Det er bare noen skarve hundrelapper under det Apples dyreste modell, iPhone 11 Pro Max, koster – i 256 GB-versjon.

Med andre ord er dette markedets dyreste ikke-brettbare telefon. Og med det følger selvsagt svært høye forventinger.

Fantastisk skjerm

S20 Ultra er en veldig stor telefon – den største av de tre nye S20-modellene. Skjermen måler hele 6,9 tommer over diagonalen i et 20:9-format, og telefonen veier svært voksne 222 gram, som gjør at den er forholdsvis tung å holde.

Som før er skjermen av AMOLED-typen og av ypperste kvalitet, med dypt sortnivå, god innsynsvinkel, svært god lysstyrke og gnistrende farger. Litt for gnistrende ut av boksen for vår del, siden innstillingen «livlig» er aktivert som standard, så vi har valgt å endre den til «naturlig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer