Kritiske røster

Ikke alle er like overbeviste om at WAP er den beste løsningen for tilknytning til Internett via små, trådløse enheter. Svenske dataforskere har nylig kritisert WAP-teknologien, og sier at den egentlig er overflødig.

Publisert

WAP erstatter IP-teknologien (Internett Protokoll). Men dette er ikke nødvendig, hevder flere.

- Den teknologien som WAP Forum foreslår, er ikke så mye bedre at den bør erstatte en ledende teknikk som TCP/IP, uttalte nylig forsker Per Magnusson ved Sics (Swedish Institute of Computer Science), i følge ITavisen. Magnusson mener videre at introduksjonen av WAP er et førsøk på å kontrollere teknologiutviklingen, og at de som står bak WAP er redde for å slippe IP-protokollen til på telefonmarkedet. Resultatet ville nemlig bli at båndbredde og samtaleminutter ville bli en standardvare som hvem som helst kunne selge, og det vil være en for stor trussel mot telegigantene, i følge Magnusson.

Telekomleverandørene ser nå en sjanse til å bygge opp et alternativt Internett, har Håkon Millroth, teknisk sjef i det svenske selskapet Bluetails, uttalt til Computer Sweden. WAP er en unødvendig protokoll som kommer til å forsvinne på samme måte som betaltjenestene på lukkede nettverk forsvant når webben ble introdusert, i følge Millroth.

Men direktør for strategisk produktutvikling i Ericsson Mobile, Joakim Nelson forsvarer WAP, i følge ITavisen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer