TEST: Sony Xperia 5

Kunne vært den nye kompaktkongen

Mer kompakt enn de fleste, men holder det?

SMAL: Sony Xperia 5 er smalere enn de fleste konkurrentene, men den er fortsatt høy. Foto: Kirsti Østvang
SMAL: Sony Xperia 5 er smalere enn de fleste konkurrentene, men den er fortsatt høy. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I sommer testet vi Sonys Xperia 1-toppmodell. I høst lanserte selskapet Xperia 5, hvor de i praksis har tatt det beste fra Xperia 1 og dyttet det inn i en mindre formfaktor.

Xperia 1 er en mobil med 6,5 tommer skjerm, som i skrivende stund ligger på rundt 9500 kroner. Xperia 5 har en mindre 6,1 tommer skjerm og koster omlag 8000 kroner.

Nesten kompakt

Det som gjorde at Xperia 1 skilte seg ut fra mengden, var den uvanlige formfaktoren. Den kommer med en skjerm med 21:9-format, som gir en vesentlig høyere/slankere mobil enn konkurrentene.

Xperia 5 er også høy og slank. Når vi får den i hånden, slår det oss hvor behagelig den er å holde. Gode minner strømmer tilbake fra en gammel kompakt favoritt, Sony Xperia Compact Z1.

Men kanskje blir vi litt lurt av at Xperia 5 er så høy, for den er faktisk ikke så innmari smal som man kan få inntrykk av. Samsung Galaxy S10, som også har 6,1 tommer skjerm, er bare 2,4 millimeter bredere – i praksis knapt merkbart. Så Samsungen blir fremdeles litt enklere å bruke, fordi den er 8,1 millimeter lavere.

På Xperia 5 rekker jeg nemlig ikke fra toppen til bunnen av skjermen med tommelen uten å måtte skifte grep. Det føles samtidig litt utrygt, da overflaten er temmelig glatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer