Ice oppretter NiceMobil med eSIM

Kutter SIM-kortet

SIM-kortet på mobiltelefon og nettbrett er på vei ut.

ESIM: Nytt mobilselskap skal kutte ut SIM-kortet helt på mobiltelefon. Foto: Øystein B. Fossum
ESIM: Nytt mobilselskap skal kutte ut SIM-kortet helt på mobiltelefon. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SIM-kortet på mobiltelefon og nettbrett er på vei ut. Nå blir NiceMobil det tredje mobilselskapet som tilbyr å benytte såkalt eSIM - et innebygd SIM-kort i mobiltelefonen eller smartklokka.

Fra før tilbyr både Telenor og Telia den nye funksjonen. Ice sitt underselskap, NiceMobil, framhever imidlertid at de skal være verdens første heldigitale mobilselskap og at de som selskap «markerer startskuddet for avviklingen av SIM-kortet».

Flere har eSIM

– NiceMobil er så enkelt at du ikke engang trenger det gamle SIM-kortet. Vi kommer til å bruke kun eSIM som du aktiverer via vår app. Det betyr at nå starter nedtellingen til det siste SIM-kortet er resirkulert, sier administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker, i en pressemelding mandag morgen.

Som nevnt tilbyr de to største mobilabonnement-tilbyderne i Norge eSIM allerede.

– Vi jobber hele tiden med å forenkle hverdagen til våre kunder, og vi tilbyr allerede e-SIM til aktuelle mobiltelefoner og smartklokker, sier informasjonssjef Daniel Barhom i Telia til Din Side.

– Vi ser at e-SIM og fysisk SIM vil sameksistere også fremover, da ikke alle mobiltelefoner foreløpig støtter e-SIM, forklarer han.

Vis mer

NiceMobil vedkjenner at det er andre selskaper som også har tatt i bruk eSIM, men bedyrer at NiceMobil er det første mobilselskapet som kun benytter den nye teknologien. Alt skal leveres i én app.

– Tidligere har man ikke kunnet bruke BankID på mobil med eSIM, men dette problemet har vi løst , sier kommersiell direktør Shiraz Abid i Ice.

– Tiden er inne for å resirkulere de fysiske SIM-kortene, legger han til.

Blir enklere

Den kommersielle direktøren forteller at det nye mobilselskapet skal satse på lave priser og på å gjøre ting enkelt for kundene. Derfor skal det også bli enklere å bytte abonnement - blant annet ved at man slipper å klundre med gammelt og nytt SIM-kort.

– Hvor mange av oss har ikke søkt gjennom huset for å finne en binders eller noe som er lite nok til å få ut det gamle kortet. Nå som denne problemstillingen er ute av verden blir det lettere å velge mobiloperatøren med det beste tilbudet, sier han.

I førsteomgang vil NiceMobil ha tre abonnement tilgjengelig:

  • 1 GB: 100 kroner i måneden
  • 3 GB: 150 kroner i måneden
  • 8 GB: 200 kroner i måneden

... men det er én utfordring

Enn så lenge kan imidlertid ikke alle mobiltelefoner benytte eSIM. Det blir nødvendigvis en utfordring for selskapet som skal være SIM-kort-løst.

– Det kan hende at vi får en liten tidsbegrenset gjenoppstandelse for SIM-kortet også hos NiceMobil, av hensyn til alle de som ikke har mobil som støtter eSIM. Dette har vi ikke tatt stilling til ennå, men vi ønsker at alle som vil skal kunne bli abonnenter hos oss også fram til det siste SIM-kortet er gravlagt for godt, sier Shiraz Abid.

NiceMobil har ved lansering ikke 5G-støtte, men er noe operatøren jobber med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer