Ice oppretter NiceMobil med eSIM

Kutter SIM-kortet

SIM-kortet på mobiltelefon og nettbrett er på vei ut.

ESIM: Nytt mobilselskap skal kutte ut SIM-kortet helt på mobiltelefon. Foto: Øystein B. Fossum
ESIM: Nytt mobilselskap skal kutte ut SIM-kortet helt på mobiltelefon. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SIM-kortet på mobiltelefon og nettbrett er på vei ut. Nå blir NiceMobil det tredje mobilselskapet som tilbyr å benytte såkalt eSIM - et innebygd SIM-kort i mobiltelefonen eller smartklokka.

Fra før tilbyr både Telenor og Telia den nye funksjonen. Ice sitt underselskap, NiceMobil, framhever imidlertid at de skal være verdens første heldigitale mobilselskap og at de som selskap «markerer startskuddet for avviklingen av SIM-kortet».

Flere har eSIM

– NiceMobil er så enkelt at du ikke engang trenger det gamle SIM-kortet. Vi kommer til å bruke kun eSIM som du aktiverer via vår app. Det betyr at nå starter nedtellingen til det siste SIM-kortet er resirkulert, sier administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker, i en pressemelding mandag morgen.

Som nevnt tilbyr de to største mobilabonnement-tilbyderne i Norge eSIM allerede.

– Vi jobber hele tiden med å forenkle hverdagen til våre kunder, og vi tilbyr allerede e-SIM til aktuelle mobiltelefoner og smartklokker, sier informasjonssjef Daniel Barhom i Telia til Din Side.

– Vi ser at e-SIM og fysisk SIM vil sameksistere også fremover, da ikke alle mobiltelefoner foreløpig støtter e-SIM, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer