WhatsApp

Kutter støtte på flere iPhone-modeller

Fra 24. oktober vil ikke den populære chat-appen fungere på eldre utgaver av iOS.

POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB
POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Facebook-eide WhatsApp er en av verdens mest populære meldingstjenester, med mer enn to milliarder brukere globalt.

Nå melder nettstedet WABetaInfo at appen kommer til å slutte å fungere på eldre iPhone-modeller fra og med 24. oktober. Da kuttes støtten for iOS 10 og 11, og det vil kreves iOS 12 eller nyere for å bruke tjenesten.

I praksis innebærer dette at eldre modeller som iPhone 5 og 5C ikke lenger vil kunne bruke WhatsApp, der Apple stoppet oppdateringene på iOS versjon 11. Dette er telefoner lansert i henholdsvis 2012 og 2013, så dette vil trolig ikke ramme så mange brukere, da de fleste nok har oppgradert til noe nyere nå.

Har du iPhone 5S, en 6-modell eller iPhone 6S, vil du enn så lenge kunne fortsette å bruke WhatsApp. Du må imidlertid sørge for at telefonen er oppdatert. Dette gjør du ved å åpne appen Innstillinger og gå til Generelt > Oppdatering.

Dette kan riktignok endre seg snart. Om noen uker skal Apple annonsere iOS 16. Ifølge ryktene kommer den nye versjonen til å slutte å fungere med iPhone 6S, iPhone 6S Plus og den originale iPhone SE-modellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer