WhatsApp

Kutter støtte på flere iPhone-modeller

Fra 24. oktober vil ikke den populære chat-appen fungere på eldre utgaver av iOS.

POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB
POPULÆR: Facebook betalte 19 millarder dollar for Whatsapp i 2014, og tjenesten har over to milliarder brukere på verdensbasis. Snart vil den slutte å virke på eldre telefoner. Foto: Patrick Sison/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Facebook-eide WhatsApp er en av verdens mest populære meldingstjenester, med mer enn to milliarder brukere globalt.

Nå melder nettstedet WABetaInfo at appen kommer til å slutte å fungere på eldre iPhone-modeller fra og med 24. oktober. Da kuttes støtten for iOS 10 og 11, og det vil kreves iOS 12 eller nyere for å bruke tjenesten.

I praksis innebærer dette at eldre modeller som iPhone 5 og 5C ikke lenger vil kunne bruke WhatsApp, der Apple stoppet oppdateringene på iOS versjon 11. Dette er telefoner lansert i henholdsvis 2012 og 2013, så dette vil trolig ikke ramme så mange brukere, da de fleste nok har oppgradert til noe nyere nå.

Har du iPhone 5S, en 6-modell eller iPhone 6S, vil du enn så lenge kunne fortsette å bruke WhatsApp. Du må imidlertid sørge for at telefonen er oppdatert. Dette gjør du ved å åpne appen Innstillinger og gå til Generelt > Oppdatering.

Dette kan riktignok endre seg snart. Om noen uker skal Apple annonsere iOS 16. Ifølge ryktene kommer den nye versjonen til å slutte å fungere med iPhone 6S, iPhone 6S Plus og den originale iPhone SE-modellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.