BankID-svindel

- Lå bare og skalv

Helene Askar fikk telefonnummeret misbrukt av svindlere.

MARERITT: Helene Askar fikk nummeret misbrukt. Det førte til telefonstorm fra folk som ble kontaktet fra hennes nummer. Foto: Privat/skjermdump
MARERITT: Helene Askar fikk nummeret misbrukt. Det førte til telefonstorm fra folk som ble kontaktet fra hennes nummer. Foto: Privat/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bølgen med svindelforsøk ser ikke ut til å gi seg, og mange har tapt store summer til utspekulerte svindlere. Samtidig finnes det en annen gruppe som også rammes.

Nummeret ble misbrukt

Helene Askar er en av dem. Denne uka ble nummeret hennes misbrukt i et storstilt framstøt fra svindlere som ville ha tak i BankID-en til folk.

- Jeg oppdaget det mandag ettermiddag. Da fikk jeg en telefon fra en dame som sa at jeg hadde ringt henne, og det hadde jeg jo ikke, forteller hun.

Dette ble starten på et mareritt for den gravide småbarnsmoren.

Telefonen sto ikke stille, og hun skal ha mottatt en flom med stygge meldinger fra folk som trodde at hun var den som prøvde å svindle folk.

- Det tok helt av, og ga seg aldri. På de timene kom det flere hundre telefoner fra folk som hadde blitt kontaktet av nummeret mitt.

Hun prøvde først å svare hver enkelt, men måtte til slutt lage et standardsvar til alle der hun forklarte situasjonen og at hun hadde meldt fra til operatøren og politiet.

- Jeg var alene med ungene, og ble stresset. Det var ikke gøy.

Hun la også ut et innlegg på Facebook, der hun forklarte hva som hadde skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer