Lad raskere med Quick Charge 2.0

Mange Android-telefoner leveres med svakere lader.

IKKE BARE 5W: Mange telefoner støtter Quick Charge 2.0 og kan derfor lade langt raskere om man bruker en egnet lader. Foto: COLOURBOX
IKKE BARE 5W: Mange telefoner støtter Quick Charge 2.0 og kan derfor lade langt raskere om man bruker en egnet lader. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å lade en telefon med stort batteri kan fort ta tid; spesielt med de vanlige laderne som har 5V spenning og 1A strøm.

Noen telefoner selges imidlertid med kraftigere ladere, som gjør at tiden det tar å fylle på batteriet blir langt kortere.

Det kan være befriende når du plutselig oppdager at du har noen få prosent igjen på batteriet på tampen av en lang arbeidsdag. Det kan man blant annet på Samsungs nye toppmodeller, S6 og S6 Edge, som også støtter trådløs lading.

Tjue minutter i laderen, og vips, så har man batteri nok til togturen hjem og vel så det.

Opptil 75 prosent raskere lading

Qualcomm er en kjent aktør som leverer de såkalte Snapdragon-prosessorene til svært mange av dagens mobiltelefoner. På flere av disse utgavene støttes selskapets «Quick Charge 2.0»-teknologi, som kan lade opptil 75 prosent raskere enn en vanlig 5V/1A-lader.

Et eksempel hentet fra selskapets nettsider er at et 3300mAh-batteri brukte en halvtime på å lade fra null til seksti prosent (9V/2A). I løpet av den samme tiden hadde man med en «vanlig» lader bare nådd 12 prosent (5V/1A).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.