Lade mobilen om natta?

Det kan være brannfarlig, og frarådes av ekspertene. Skal du først gjøre det, er det et par ting du må huske på.

LAD KREFTENE: Det er ikke bare du som skal samle nye krefter når du sover. Mange benytter også anledningen til å lade mobilbatteriene sine. Foto: ALL OVER PRESS
LAD KREFTENE: Det er ikke bare du som skal samle nye krefter når du sover. Mange benytter også anledningen til å lade mobilbatteriene sine. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal tisse litt, pusse tennene og så legger du mobilen på lading. Slik går leggerutinen for mange nordmenn i 2015.

Så mange som sju av ti nordmenn velger å lade mobiltelefon og nettbrett om natta, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Norsk brannvernforening.

Selv om de kanskje vet at det kan være farlig.

De siste årene har vi sett flere historier om både voksne og barn som har opplevd at mobilladeren har tatt fyr på nattestid.

LES OGSÅ: Gammel Apple-lader? Da bør du bytte den

Hvor mange branner?

Ifølge tall fra Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap ble det i 2014 rapportert over 2.500 boligbranner i norske hjem.

Nøyaktig hvor mange som har oppstått på grunn av overoppheting eller feil bruk av mobilladere, finnes det imidlertid ingen statistikk på.

LES OGSÅ: Brannfarene i hjemmet- Vi klarer ikke å lese det nøyaktig. Statistikken teller kun når brannvesenet rykker ut. Det er nok ikke store tallet. At det forekommer, er det imidlertid ingen tvil om, sier administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Dagfinn Kalheim, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer