Oppo Super VOOC:

Lader telefonen fra 0-100 på 35 minutter!

50 watt rett inn – og ikke blir den varm en gang.

LADER EKSTREMT RASKT: Lamborghini-utgaven av Oppo Find X lader med 55 watts effekt. Foto: Oppo
LADER EKSTREMT RASKT: Lamborghini-utgaven av Oppo Find X lader med 55 watts effekt. Foto: Oppo Vis mer
Publisert

Ikke bare er Oppo Find X en særdeles delikat telefon, med heldekkende skjerm og et frontkamera som spretter opp når du trenger det – selskapets Lamborghini-utgave av telefonen er også deres første med støtte for Oppos nye ladeteknologi, Super VOOC.

Opptil flere amerikanske medier har denne uka fått en slik telefon til låns, og der er talen klar: Oppos lovnad om at telefonen lades fra tomt til fullt på 35 minutter stemmer på en prikk.

Frontkameraet på Oppo Find X dukker opp ved behov.

– Den raskeste hurtigladingen vi har sett

Sam Byford i The Verge kaller Super VOOC den raskeste hurtigladingen han har sett. Batteriet i Find X er på 3.400 mAh, og bare etter 10 minutter stod måleren på 34 prosent. Etter ett kvarter var den på 50.

GSMArena har sammenlignet ladehastigheten med et utvalg konkurrerende modeller. I løpet av 30 minutter nådde Oppo-telefonen 92 prosent. Tilsvarende tall for OnePlus 6, med selskapets Dash charge-teknologi, var 60 prosent, og det med bittelitt mindre batteri (3.300 mAh). iPhone Xs Max med den medfølgende laderen hadde bare nådd 18 prosent (3.174 mAh) på den samme halvtimen.

For laderen som følger med Oppo-telefonen leverer 10 volt og 5 ampere, altså med en effekt på 50 watt.

KRAFTPAKKE: I tillegg til at laderen er på 55 watt, leveres Lamborghini-utgaven av Oppo Find X med Snapdragon 845-prosessor, 8 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Foto: Oppo
KRAFTPAKKE: I tillegg til at laderen er på 55 watt, leveres Lamborghini-utgaven av Oppo Find X med Snapdragon 845-prosessor, 8 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Foto: Oppo Vis mer

Ifølge The Verge blir hverken lader eller telefon varm mens du lader, og du kan lade like fort selv om telefonen er i bruk, noe du ikke opplever på alle hurtigladingsteknologier på grunn av varmeutviklingen.

Skader det batteriet?

Det har i en årrekke vært en gemen oppfatning om at hurtiglading av lithium-ion-batterier går ut over batteriets levetid, og at du etter et visst antall sykluser da vil ha langt lavere kapasitet tilgjengelig enn om du hadde ladet forsiktig.

Hvorvidt det blir gjeldende for Oppos batterier, vil tiden vise. Kinesiske Meizu viste i fjor frem en enda raskere hurtigladingsteknologi (55 watt), der de også hevdet at batteriet fortsatt ville ha 80 prosent av opprinnelig kapasitet etter 800 sykluser, som er et svært godt tall.

Til sammenligning lover Apple at deres batterier vil ha 80 prosent av original kapasitet etter 500 sykluser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer