Lag 3D-modell av ansiktet ditt med mobilen

Fiffig app kan ende opp som funksjon i Snapchat.

ENKELT: Beveg hodet fra side til side mens appen tar en rekke bilder av ansiktet ditt. I neste omgang lages en 3D-modell som du kan betrakte fra alle vinkler. Foto: YOUTUBE
ENKELT: Beveg hodet fra side til side mens appen tar en rekke bilder av ansiktet ditt. I neste omgang lages en 3D-modell som du kan betrakte fra alle vinkler. Foto: YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snapchat er et av verdens raskest voksende sosiale meldings-apper, og den siste tiden har det blitt svært populært å legge på selfie-linser på snappene dine. Du kan til og med bytte ansikt.

Lager 3D-modeller på sekunder

Det er lite som tyder på at Snapchat har tenkt å gi seg med dette. Ifølge TechCrunch har nemlig selskapet kjøpt opp Obvios Engineering, selskapet som står bak mobilappen Seene. Den lar deg lage 3D-modeller lynraskt ved hjelp av mobilkameraet.

Du kan for eksempel lage en 3D-modell av ansiktet ditt. Her benyttes frontkameraet til å analysere ansiktet, og sette en rekke referansepunkter på sentrale områder. Når analysen er unnagjort, holder du mobilen foran ansiktet mens du beveger hodet til høyre og venstre.

LES OGSÅ: Google Cardboard er så gøy at alle burde hatt en hver

Fascinerende

Senere kan du betrakte ansiktet ditt fra alle vinkler ved hjelp av fingeren - eller ved å snu og vende på mobilen. Du kan naturligvis også dele resultatet med andre på forskjellig vis. Vi har så vidt testet appen på en iPhone 6S, og latt oss imponere.

Dette var tidligere kun mulig ved hjelp av svært avansert utstyr, for eksempel denne håndholdte 3D-skanneren til 11.000 kroner. Nå trenger du kun en helt vanlig mobiltelefon. Det er egentlig ganske sprøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer