Lag bildefortellinger med Thred

Sims-skaperens nyeste prosjekt: et sosialt nettverk for bildefortellinger.

VIL DETTE SLÅ AN? Thred er en ny app som håper å ta verden med storm.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
VIL DETTE SLÅ AN? Thred er en ny app som håper å ta verden med storm. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Will Wright er mest kjent for de utrolig populære Sims- og SimCity-seriene, men nå er han tilbake med en ny mobilapp som utfordrer kreativiteten på en litt annen måte, skriver PCMag.

Mobil scrapbooking

Thred er en app, foreløpig kun tilgjengelig for iPhone, som lar deg lage «scrapbooks» (utklippsbøker) av bilder på mobilen og dele dem med venner.

Hvorfor ikke bare bruke noe som Facebook i stedet, spør du?

Thred lar deg sprite opp bildene i mye større grad, ikke bare med filtre, men også klistremerker, kanter og bildetekster, så de blir som tegneserieruter. En slags virkelighetens Sim-fortelling av stillbilder, muligens.

I tillegg kan du legge til flere bilder i en serie, eller threds som det kalles, slik at du kan fortelle en hel historie, det være seg en reisedagbok, slik-gjør-du-guide eller internett-meme.

LES OGSÅ: Kinesisk danse-app er den nye nett-farsotten

Slik funker det

For å lage en ny thred, kan du enten hente opp et bilde via nettsøk, ta et bilde selv eller velge et bilde som er lagret på telefonen. Du kan også lage en thred basert på sted, mest sannsynlig hvor du befinner deg nå. Da vil du automatisk få opp et tilfeldig bilde med stedsplassering og dato.

Når du har valgt et eller flere bilder, kan du gå løs på funksjonene i menylinjen nederst for å piffe dem opp.

Den første fra venstre er å dekorere med alle mulige slags klistremerker. Her får du alt fra morsomme hatter og ansiktshår til enhjørninger og kattepuser til mat og drikke. (Du er herved advart!)

PEN OG BRUKERVENNLIG: Du trenger ikke å ha mye kunnskap om fotofikling for å ta i bruk Thred. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PEN OG BRUKERVENNLIG: Du trenger ikke å ha mye kunnskap om fotofikling for å ta i bruk Thred. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Finner du ikke noen som passer, kan du også søke opp flere (de hentes fra Bing, ifølge The Verge). Du kan også lage dine egne klistremerker om du ønsker det.

DIN EGEN TEGNESERIE: Legg på klistremerker, og vips har du din egen seriestripe. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DIN EGEN TEGNESERIE: Legg på klistremerker, og vips har du din egen seriestripe. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Neste funksjon er å legge på fotofiltre og rammer. Deretter kan du legge på bildetekster med eller uten snakkebobler. Hvis du ønsker det, kan du også lenke din thred til andre threds eller tagge andre brukere eller steder.

Når du er fornøyd med resultatet, må du gi en passende beskrivelse før du deler det med resten av Thred-verdenen. Du kan også dele det videre til Facebook, Twitter eller Tumblr.

Siden appen også fungerer som et sosialt nettverk, vil alle dine threds bli synlige for andre som følger deg, så de kan like eller kommentere den i Thred-appen.

Det finnes også en nyhetsstrøm hvor du kan bla gjennom nylige eller populære threds. Du kan dessuten søke etter emner basert på hashtagger (bruk hashtag i dine threds for at andre skal kunne søke dem opp!).

LES OGSÅ: Livestreaming av mobilvideo - den store teknologitrenden i 2015?

Slår det an?

DE BESTE: De beste Thred-stripene blir vist frem i en egen seksjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DE BESTE: De beste Thred-stripene blir vist frem i en egen seksjon. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Vi synes det var ganske enkelt å lage bildefortellingene, selv om vi fikk litt flashback til 90-tallet av noen av effektene. Den sosiale biten var ikke like forseggjort, da vi blant annet ikke kan se kommentarer uten å trykke oss inn på et lite kommentar-ikon under hver fortelling.

Nå er det ikke akkurat mangel på fotoapper eller sosiale nettverk der ute, så det gjenstår å se hvorvidt Thred kommer til å slå an eller ikke. Will Wright har riktignok et navn som gjør at det vil få mer oppmerksomhet enn mange andre ville fått.

Ifølge Slashgear er imidlertid Will Wrights ambisjon at det i fremtiden skal finnes Thred-stjerner på samme måte som det finnes YouTube-stjerner, riktignok med tegneserieaktige stillbilder fremfor videoer.

Engadget tror folk mest sannsynligvis bare vil bruke det til å lage tegneserier av kattene sine ...

Thred er enn så lenge kun tilgjengelig for iOS. Om den kommer til andre plattformer, er foreløpig ikke kjent.

Last ned:
Thred for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Frontback - en ny måte å ta selfies på

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer