Lag ringelydene selv!

TIPS: Hvorfor betale for dyre ringelyder til mobiltelefonen, når du kan lage dem enkelt selv? Vi har sett på et program som hjelper deg med nettopp det.

Lag ringelydene selv!
Publisert
Sist oppdatert

Ringelyder til mobiltelefonen er blitt en hel industri, som ventes å omsette for nær en milliard kroner i 2005 her til lands. Utrolig, vil mange si, og de færreste hadde drømt om at dette kunne være noe å tjene penger på for bare få år siden.

Øker mot alle odds?

Nå blir mobiltelefonene mer og mer avanserte, også når det gjelder lyder. Mange av de nye modellene støtter for eksempel MIDI og MP3-filer, og disse kan enkelt benyttes som ringelyder fra telefonens menysystem. Likevel øker markedet for kjøpbare ringelyder betraktelig, faktisk forventes det å øke med 35% i 2005 i forhold til i fjor, i følge Forbrukerinspektørene på NRK.

En stor del av forklaringen kan oppsummeres i ett ord: enkelhet. Det er langt enklere å taste en kode og et telefonnummer på telefonen, enn å lete frem den aktuelle filen på PCen og overføre den - enten via Bluetooth eller iR - som av en eller annen grunn fortsatt sjelden er å finne på stasjonære PCer.

Smart løsning

Hvis du likevel ønsker å benytte egenkomponerte ringelyder, finnes det dataprogrammer som gjør prosessen svært enkel - både med hensyn til komposisjon og overføring til telefonen. Et av dem kommer fra tyske Magix, og deres Ringtone Maker lar deg blant annet hente sekvenser fra MP3-musikk, og konvertere dette til et format som kan spilles av på mobiltelefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.