Laget for å snoke

Android-app som nok ikke ville blitt godkjent av Apple, for å si det slik.

INNTRENGER? Denne Android-appen blir tilgjengelig i Android Market denne uka. "Anti" behøver ikke bli noe hyggelig bekjentskap.
INNTRENGER? Denne Android-appen blir tilgjengelig i Android Market denne uka. "Anti" behøver ikke bli noe hyggelig bekjentskap. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede snart et år siden vi skrev om Firesheep, det skremmende Firefox-tillegget som gjorde det veldig enkelt å få tilgang til andre brukeres Facebook- og Twitter-profiler - for å nevne noe.

Nå har en programmerer ved navn Itzhak "Zuk" Avraham vist fram en app for Androd-mobiler som er minst like enkel i bruk, og som har samme potensial for misbruk av andres digitale eiendom som Firesheep.

Gratis-app for snokere

Men "Zuk" vil helst ikke at du skal bruke appen til styggedom, han vil at du skal bruke den i det godes tjeneste.

Appen ble demonstrert under årets DefCon-messe, en konferanse for såkalte undergrunnshackere. Det betyr ikke at de hacker t-bane-nettet, men at virksomheten av og til kan karakteriseres som lyssky.

"The Android Network Toolkit", eller bare "Anti" hvis du misliker lange navn, blir angivelig tilgjengelig på Android Market (gratis) i løpet av uka, og kan ifølge utvikleren brukes til å scanne etter åpne, trådløse nett i nærheten, for så å finne alle tilgjengelige enheter tilknyttet disse nettene.

"Angrip"-funksjon

Appen tilbyr blant annet muligheter for å "lytte" til aktiviteten på enhetene, og byr dessuten på en egen "Attack"-funksjon. Nøyaktig hva som skjer hvis du trykker angrip vites ikke, men brukerne vil uansett kunne ta over alt fra sårbare Windows-PCer til mobiltelefoner, alt uten å ha særlig kjennskap til dataknekking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer